7 unelte pentru a organiza o campanie de link building eficienta

0 Shares
0
0
0

Una dintre cele mai grele parti din a realiza o campanie eficienta de link-building poate fi doar simpla organizare. Trebuie sa aduni informatiile de contact, sa trimiti mesaje, sa dai telefoane, sa citesti raspunsuri si sa aduci continut…este mult de munca.

In plus, daca este sa fim sinceri, multe lucruri pot merge rau atunci cand nu esti organizat. Nu vrei sa fii persoana care apeleaza la cineva deja cunoscut sau care a primit deja emailul tau. Este jenant si te poate face de ras in public.
Pentru a ramane organizat si pentru a preveni orice situatie jenanta, va prezentam 7 unelte care va vor ajuta sa va pastrati campaniile de link building eficiente.

1. Google Spreadsheets

Google Spreadsheets poate parea a fi o decizie evidenta, deoarece este practic un Excel, dar pentru noi este mult mai mult de atat, mai ales atunci cand sunt mai multi oameni sau echipe care lucreaza la distanta. De exemplu, atunci cand trimitem o oportunitate de link unuia dintre clientii nostri, detaliind pasii pe care trebuie sa ii faca pentru a obtine linkul, nu mai avem control asupra a ceea ce se intampla. Pentru a ramane in contact cu evolutia echipei si pentru a ne pregati clientul asa cum trebuie, avem nevoie de tabelul din google pentru a simplifica totul.

Google docs iti permite sa tii activitatile de link building ordonate, trimise tuturor si actualizate intre echipe. In acest fel, atunci cand clientul trimite un email, stiu cui a trimis acel email si care este urmatorul pas logic. Cateva dintre coloanele tabelului nostru includ

• Datele de identificare
• URL
• Informatiile de contact si Email-ul
• Data limita
• Raspunsurile
• Urmatorii pasi

Acest document poate contine cat de multa sau cat de putina informatie vrei, dar scopul tau ar trebui sa fie organizarea tuturor, tinerea tuturor la curent si prevenirea dezorganizarii.

2. Raven Tools

Raven Tools poate face multe pentru link building – dar una dintre abilitatile sale mai putin cunoscute este CRM-ul, care iti permite sa adaugi contacte si apoi sa adaugi sarcini bazate pe acele contacte. De exemplu, ai gasit un site care crezi ca merita contactat si ai gasit si persoana care trebuie contactata. Raven ofera locul in care sa pui toate acele informatii. Odata ce ai informatiile acelei persoane, poti incepe sa creezi sarcini pentru echipa ta. Fie ca este vorba de trimiterea unui email acelei persoane, contactarea pe Twitter, sau doar urmarirea lui, acest program asigura evolutia procesului.

3. BuzzStream

BuzzStream are cateva unelte grozave pentru gasirea informatiilor de contact de care am mentionat in trecut, dar un alt lucru pe care il face BuzzStream este ca iti tine contactele si interactiunile organizate. Similar cu optiunea CMS a Raven, poti adauga email-uri, profile sociale, pasi de actiune etc. la fiecare contact. Mai mult, poti contacta direct de pe platforma, asigurandu-te ca fiecare din echipa vede informatiile cheie ale mesajelor. Optiunea mea favorita a BuzzStream este urmarirea conversatiilor pe Twitter. Foarte rar trimitem doar un simplu mail si speram sa primim un link. Chiar inainte sa ajungem la partea cu email-ul interactionam cu persoanele prin evenimente sociale, bloguri etc. Chiar incercam sa realizam o conexiune cu ei si sa stabilim o relatie.

Problema este ca nu imi pot aminti ce am facut ieri, mai ales cand vine vorba de Twitter. Aici intervine Buzzstream, care va urmari interactiunea cu contactele tale. In plus va adauga toate conversatiile pe care le-ai avut in trecut cu o persoana, chiar inainte sa il inscrii pe Buzzstream.

4. Gmail Canned Responses

Scrierea unui email de contact bun necesita timp si efort. Scrierea unui email de contact care chiar obtine un raspuns…ei asta poate lua chiar mai mult timp si efort. Atunci cand ai gasit ceva care functioneaza pentru campaniile tale, crearea unui sablon te poate salva de o mare bataie de cap. Acum nu recomand folosirea aceluiasi email din nou si din nou, dar un sablon te poate poate fi un bun punct de inceput si te poate scuti de nevoia de a scrie un nou email de fiecare data. In plus, poate ajuta echipa sa ramana consecventa. Daca folosesti Gmail, poti crea sabloane folosind optiunea de „raspunsuri la conserva” gasita in sectiunea Laborator. Chiar daca nu poti distribui sablonul altor useri, fiecare persoana si-l poate crea pe-al ei.

5. YesWare

Una dintre cele mai dificile parti ale campaniei de link building este partea de contactare. Muncesti din greu pentru a gasi persoana potrivita, sa construiesti o relatie, sa vii cu email-ul perfect si apoi…niciun raspuns. Oare au deschis macar mail-ul? Ar trebui sa il mai trimiti inca o data? YesWare este un add-on dragut de la Google care iti permite sa verifici daca email-ul a fost deschis. Desi este de fapt o unealta de vanzari, poate extrem de benefica pentru a contacta oamenii. Urmareste deschiderea email-ului, seteaza alarme sau poti sa il integrezi cu numeroase CRM-uri, precum Salesforce, Highrise, Batchbook si multe altele.

6. Boomerang

Boomerang este un alt add-on de la Google, care va retrimite mesajul daca persoana nu raspunde, nu deschide mesajul sa nu da click in interiorul sau. Desi recomand folosirea acestei unelte doar din cand in cand (nu fi persoana care trimite mail-uri intreband de ce nu a primit niciun raspuns) poate fi utila la nevoie.

7. Alarme in calendar

Multe dintre uneltele mentionate mai sus iti permit sa creezi sarcini si sa planifici o data anume pentru a te ajuta sa revii. Dar daca nu folosesti niciunul dintre uneltele de mai sus, atunci o simpla alarma pusa in calendar poate fi prietenul tau cel mai bun. Cu toata discutia despre dezvoltarea unei relatii intr-o campanie de link building, este important sa tinem minte ca relatiile nu se construiesc dintr-un singur efort. Seteaza alarme pentru a reveni la acei oameni pe care i-ai contactat, cei care ti-au raspuns la email-uri etc.

Ti-a facut cineva reclama pe blogul personal? Super. Nu pierde acea relatie. Contacteaza-i din nou intr-o luna doar ca sa ii saluti si sa ii intrebi daca ii poti ajuta cu ceva. Este usor sa te lasi prins in propria viata si in tot ce se intampla in jurul tau, asa ca ai grija sa setezi alarme imediat dupa ultima interactiune.

0 Shares
You May Also Like