Cum sa cheltuiesti mai putin pe piese auto ?

Cum sa cheltuiesti mai putin pe piese auto ?In momentul in care achizitionezi o masina, te orientezi spre cea mai buna varianta din clasa de pret  pe care ti-o permiti, in asa fel incat sa nu ai probleme ulterioare in partea tehnica. Din nefericire, chiar si masinile foarte bune se strica.

Este adevarat, piesele majore pot rezista o viata, insa piesele de consum, cum ar fi placutele de frana sau filtrele, trebuie sa fie inlocuite. Astfel, chiar daca ai un Opel si esti extrem de multumit de achizitia facuta, este bine sa gasesti un magazin de piese auto Opel care sa iti asigure piesele necesare la un pret accesibil, atunci cand ai nevoie de ele. Continue reading

Ce este freonul auto?

Ce este freonul auto?Freonul este agentul de racire utilizat la majoritatea sistemelor de aer conditionat. Orice sistem de acest gen utilizeaza un racitor care creeaza aerul rece – acesta fiind de fapt rolul freonului.

Fiind un sistem de racire, inevitabil este utilizat atat in casa, dar, in mod deosebit in propria masina, fiind varianta alternativa la “a deschide geamul”, implicit, in acest sistem este folosit si freon auto.

Ce reprezinta acest Freon sau racitor? Cele mai comune freonuri sunt R-12, R-134A, si curand HFO-1234yf. Freonul este foarte asemanator cu uleiul de motor si racitorul de radiator, prin asta insemnand ca este un fluid creat pentru un sistem specific, in cazul nostru fiind vorba de aerul conditionat al masinii – un fluid care raceste. Continue reading

Cele mai scumpe masini din lume

Cele mai scumpe masini din lume1. Cea mai scumpa masina din lume este un Bugatti Veyron Super Sports de 2.4 milioane de dolari . Aceasta supermasina este echipata cu cauciucuri Michelin PAX special create sa reziste la o viteza de 415 km/h . Dispune de un motor cu ardere interna ce dezvolta o putere de 1.200 CP si ajunge la 100 km/h in numai 2,46 secunde .

La asamblarea unei astfel de masini lucreaza 27 de ingineri priceputi timp de 2700 h , din acest motiv au fost fabricate numai 77 de unitati , toate fiind cumparate de acelas client .

A fost lansata in anul 2010 la cea de-a 60-a editie a ” Peble Beach Concours d’Elegance ” , unul dintre cele mai luxoase evenimente din industria auto . Continue reading

Ce sa am in vedere cand cumpar o masina?

Ce sa am in vedere cand cumpar o masina?Nu iti dai seama de utilitate unui invertor 12 V 220 V pana nu folosesti unul. Cum ar fi sa nu ai nici o priza in casa? Dificil, nu? Insa, ce ai zice sa ai o priza in masina? Acest lucru este posibil chiar acum daca iti achizitionezi de pe www.econvenabil.ro un invertor 12 V 220 V.

Acesta iti va fi extrem de util in calatoriile pe care le ai de facut. Gandeste-te ce bine e sa poti folosi GPS-ul de la telefonul tau inteligent fara a ramane in pana de baterie la telefon, sau ce bine poate fi sa iei o pauza uitandu-te la un film cand ai de mers la un drum lung. E o achizitie care isi merita toti banii.

Ca sa te poti bucura de utilitatea unui invertor in masina ta, ai nevoie in primul rand de o masina. Daca tocmai te gandesti sa-ti cumperi una, iata cateva aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere, mai ales atunci cand cumperi o masina la mana a doua. Continue reading