Case din lemn – Ecologie la costuri reduse

Case din lemn - Ecologie la costuri reduseFiecare dintre noi dorim ca, in decursul vietii, sa construim o casa. Insa, in ziua de azi, avem de ales cand dorim sa facem acest lucru, iar astfel putem opta pentru o casa din caramida sau una din lemn. Vedem din ce in ce mai des case din lemn, construite in tara noastra, si ne intrebam daca acestea aduc beneficii sau sunt locuibile in orice anotimp.

Despre lemn stim cu totii ca este un foarte bun izolator, astfel ca ne putem da seama destul de simplu ca peretii unei case din lemn izoleaza mai bine ca orice alt material. Si mai mult decat atat, peretii unei case din lemn sunt mult mai subtiri, de unde rezulta ca spatiul din interiorul casei este mult mai mare.

Inca un avantaj destul de important al acestor case din lemn este ca, consuma mult mai putina energie decat o casa realizata din alte materiale de constructie. Continue reading

A supraveghea sau a nu supraveghea

A supraveghea sau a nu supravegheaPlimbandu-te prin oras intr-o zi obisnuita treci prin vizorul camerelor de supraveghere, fie cand scoti niste bani de la bancomat, cand intri intr-un magazin, o cladire de birouri, o institutie sau o casa.

Supravegherea video in spatiul public sau in spatii comerciale nu mai este de mult ceva neobisnuit, insa in cadrul locuintelor private acestea nu sunt atat de populare, nu orice locuinta are un sistem de supraveghere atasat, multi oameni se gandesc ca este o investitie in plus, ca este un lucru tehnic ce necesita multa mentenanta.

Deci supraveghem sau nu supraveghem? Continue reading

Investitii inteligente – afinul cu tufa inalta

Investitii inteligente - afinul cu tufa inaltaInvestitile in agricultura au inceput sa fie printre cele mai profitabile planuri de afaceri. In ultima perioada foarte multa lume s-a orientat spre acest aspect deoarece se dovedesc a fi extrem de profitabile.

In general, lumea cand aude de agricultura, se gandeste la munca primitiva pe care multi dintre romani o depun pentru a-si ingriji culturile. Acum, agricultura inseamna investitie inteligenta, iar o cultura cu planltatii de afin cu tufa inalta se dovedeste a fi o idee excelenta.

Desi in tara noastra, cand vine vorba despre argicultura ne gandim la foarte mult efort fizic depus fara prea mult profit, iata ca a venit timpul ca si noi sa ne adaptam si cu ajutorul fondurilor europene sa investim. Continue reading

Ce ar trebui sa faca o firma de constructii?

Ce ar trebui sa faca o firma de constructii?Constructiile din tara noastra, cel putin cele construite in ultima perioada, au devenit comparabile cu cele din tarile cele mai dezvoltate ale lumii. In acest sens poate ca ar trebui sa acordam intregul credit arhitectilor dar si executantilor care stiu sa isi faca treaba din ce in ce mai bine.

Orice reprezentant al unei firme de constructii stie ca o lucrare executata trebuie sa indeplineasca anumite conditii, dintre care cele mai importante sunt cele care tin de rezistenta. Pe de alta parte arhitectii sunt cei care se ocupa de partea estetica, avand grija ca aceasta sa respecte intrutotul conditionarile moderne.

De aici pleaca si vesnicul razboi dintre constructori si arhitecti. Unii vor siguranta, iar unii vor frumusete si detalii arhitecturale greu de realizat. Insa anumite firme de constructii foarte bine pregatite sunt cele care vor sti mereu cum sa imbine aceste caracteristici, astfel incat cladire rezultata sa poata fi data in exploatare fara a intampina vreo problema. Continue reading