Semintele unei alimentatii sanatoase

Semintele unei alimentatii sanatoase

Consumam fructe, legume si produse de origine animala dar organismul nostru tot nu functioneaza cum trebuie? Simti cum corpul tau o ia razna, nu te mai asculta iar analizele iti arata carente de vitamine desi ai o alimentatie echilibrata?

Nu mereu alimentatia pe care noi o consideram a fi echilibrata este si alimentatia buna. Practic, avem tendinta de a crede ca alimentatia pe care o adoptam este cea mai buna, dar de fapt nu este asa. Continue reading

Citrice – proprietati si beneficii

Citrice - proprietati si beneficii Anotimpul rece este in plina forta, temperaturile au scazut considerabil, am trecut la bocanci, geaca groasa, fular si la un consum regulat si constant de citrice. Sau cel putin asa ar trebui sa facem.

Toamna si iarna, citricele devin vedete, brusc toata lumea isi aminteste de ele, si le cumpara in cantitati mari (sau cel putin asa ar trebui sa faca), din motive intemeiate. In Targu Mures gasesti citrice la Selgros, de diferite feluri, lamai, mandarine, portocale etc.

Citricele ofera beneficii considerabile organismului nostru, mai ales in anotimpul rece. Lucrul pe care il sitm cu totii despre citrice este ca aceste fructe contin o cantitate mare de vitamina C, insa pe langa faimoasa vitamina ele mai contin si fibre, minerale, si diferite substante anticancerigene. Continue reading