Ce trebuie sa stim despre lacurile pentru lemn?

0 Shares
0
0
0

Lacurile pentru lemn sunt acele produse destinate unei bune acoperiri a micilor imperfectiuni care se afla pe suprafata lemnului.

De asemenea se vor utiliza lacuri pentru lemn si pentru a proteja suprafetele si pentru a le da un aspect proaspat, lucios si luminos. Se apeleaza la astfel de vopsele si lacuri in procedee de reconditionare pentru suprafetele de lemn.

Mai multe detalii in acest sens gasiti pe Adrenco.ro. Lacurile pentru lemn nitrocelulozice au la baza o rasina nitrocelulozica dizolvata intr-un amestec de solventi care in timp se evapora si formeaza si o pelicula de lac.

Daca in urma procesului de uscare se actioneaza pe pelicula cu lac cu un solvent aceasta se va inmuia si poate sa se indeparteze ceea ce este un avantaj pentru momentul in care vrem sa retusam imperfectiunile dar si un dezavantaj pentru ca rezistenta acestui lac pe termen lung este destul de scazuta.

Lacul de lemn hidrodiluabil este format din rasini care se vor dizolva in apa si care in momentul evaporarii devin mai concentrate ceea ce va duce automat si la o polimerizare avansata si la final sa formarea unei pelicule de lac.

Deoarece sunt produse ecologice, vopselele si lacurile pentru lemn hidrodiluabile se utilizeaza de foarte mult timp.
Conteaza foste mult si esenta de lemn folosit in constructii, lemnul de brad sau lemnul de salcie se umfla repede prin comparatie cu lemnul care are o esenta medie sau tare cum ar fi lemnul de tei sau de frasin. Uleiul impiedica si umflarea lemnului.

Tratarea lemnului cu ulei de in se va face cu o pensula iar uleiul se da in 3-4 straturi tinand cont si de modul in care lemnul va absorbi lacul si apoi se va aplica si lac de profunzime si se va aplica si culoarea.

Produsele de lemn sunt foarte sensibile la mediul extern. Pentru a avea cat mai mult timp suprafetele in stare perfecta trebuie sa stiti cum sa le protejati. De la exterior sunt doi inamici importanti ai lemnului si anume razele ultraviolete ce cauzeaza arderi superficiale fact ce genereaza fisuri si decolorare. Nu e nimic grav si totul tine de estetica insa lemnul nu va fi cel afectat in profunzime.

Umiditatea genereaza probleme grave in special in momentul in care apa de ploaie ramane pe lemn si nu se evapora repede. In cazul in care lemnul ia contact cu solul ori daca umiditatea intra in el prin crapaturi atunci din cauza nivelului mare de umiditate din lemn apar ciupercile si carii.

Indiferent daca lemnul e sau nu vopsit va avea nevoie si de tratament contra razelor ultraviolete si contra umiditatii sau impotriva insectelor ori mucegaiului.

Lemnul lacuit va trebuie sa fie decapat si apoi tratat va fi nevoie sa plicati in primul rand lazura si apoi lac sau vopsea pentru ca acestea intra in profunzimea lemnului si il protejeaza.

In prima faza lemnul va trebui slefuit. Dupa aceea se va degresa lemnul sau se va decapa daca urmeaza sa aplicati lacul pe un lemn care a fost deja vopsit. Un ultim pas inante de a lacui este si aplicarea grundului.

0 Shares
You May Also Like