Cum sa gasesti telefonul potrivit nevoilor tale?

0 Shares
0
0
0

Traim intr-o perioada in care detinerea (si folosirea) unui smartphone nu mai este vazuta ca un moft, ci ca o necesitate. Indiferent de stilul nostru de viata, indiferent de zona in care locuim, de cariera, de interese sau hobby-uri, telefonul mobil ne este extrem de folositor.

Foarte adesea nu este un simplu instrument de comunicare, ci o extensie a biroului nostru, o adaptare a calculatorului. Totul intr-un invelis mult mai mic, ambalat intr-un mod atractiv, elegant, cu un mod de utilizare simplu si intuitiv. Costurile achizitiei si intretinerii unui astfel de dispozitiv nu sunt deloc mari, comparativ cu beneficiile pe care le poate aduce.

Daca pana acum nu am folosit insa un astfel de telefon inteligent (ori trebuie sa facem trecerea la un alt sistem de operare), alegerea poate parea extrem de dificila. Reclamele de la TV, ofertele operatorilor de telefonie mobila, recomandarile de pe internet, testele si articolele din revistele sau de pe blogurile IT&C par sa complice si mai mult o astfel de decizie.

Ne intrebam foarte adesea: Ce marca sa fie telefonul? Ce model? Cu una sau cu doua cartele? Conteaza asa de mult dimensiunea ecranului sau tehnologia din spatele acestuia? Care este spatiul de stocare care imi va satisface nevoile? De ce aplicatii am nevoie? Cat trebuie sa tina o baterie obisnuita? Cat trafic de internet voi folosi lunar?

Pentru a raspunde acestor intrebari, trebuie sa iti faci o lista pe care sa notezi preferintele si nevoile tale. E bine sa faci diferenta dintre acestea doua! S-ar putea sa preferi  ceva anume, insa sa nu ai nevoie cu adevarat de el.

Ca si sugestie, poti urma acest traseu:

1.    Care este operatorul de telefonie preferat? Iti poti pastra numarul, reteaua, sau te poti porta intr-o alta retea. Gandeste-te cu cine vei avea cele mai multe convorbiri telefonice, tine cont de numarul de minute nationale dar si de traficul 3G. Nelimitat nu inseamna neaparat mai bine.

2.    Ce sistem de operare preferi? Windows Mobile, iOS, Blackberry sau Android? Testeaza fiecare varianta si tine cont de aplicatiile de care vei avea nevoie. Android si iOS (intalnit in iPhone) au cel mai mare numar de programe disponibile.

3.    Preferi o tastatura clasica (cu butoane) sau preferi touchscreen-ul? Fiecare are propriile sale avantaje. Un display iPhone 4, de exemplu, este extrem de usor de folosit gratie aranjarii tastaturii sale.

4.    Ce buget ai alocat acestei investitii? Incearca sa aloci un plus de 20%, aproximativ.

5.    Ai nevoie de un ecran mare sau de mai multa manevrabilitate? Un ecran mare va fi greu de tinut si operat cu o singura mana. Cum sunt mainile tale (palmele)?

6.    Vei folosi camera foto si video? Daca da, ce calitate trebuie sa fie pozele (filmarile) pe care le vei face cu acesta?

Mai apoi, este important ca modelul ales sa aiba wi-fi, 4G, bluetooth si o baterie cu o autonomie cat de mare. Ulterior, iti vei putea cumpara si o baterie portabila (cu incarcare prin usb) pentru momentele in care esti departe de o priza sau o sursa de alimentare.

Asadar, gratie acestui articol stii de unde sa pornesti! Mult succes in gasirea telefonului perfect!

0 Shares
You May Also Like