Ce sistem de deschidere pentru usa de garaj sa alegem?

usa de garajDeschizatoarele de usi pentru garaj sunt produse deja de multi ani si ca la orice lucru ce implica mecanica si electronica, tehnologia a evoluat, mai ales in ultimii ani. Vechile deschizatoare de usi pentru garaj erau de fapt aproape intotdeauna motoare de 240 de volti cu un control rudimentar sau telecomenzi simple, uneori de marimea unei caramizi.

Multi proprietari preferau sa inchida usile manual, pentru a nu fi nevoiti sa foloseasca aceste dispozitive. Majoritatea operatorilor electrici pentru usi din Europa, au fost la inceput importati din Statele Unite, deoarece aici usile de garaj aveau deja o traditie in adevaratul sens al cuvantului dar si pentru faptul ca acolo usile pentru garaj erau mai mari si au avut nevoie inca de la inceputuri de acesti operatori pentru inchiderea si deschiderea usilor.

Ca pentru orice alt obiect cu operare electrica, vei avea exact ceea ce ai platit, operatorii mai scumpi sunt de obicei si mai buni, dar consecintele in operarea usilor de garaj pot fi mult mai serioase, deoarece este implicata foarte mult mecanica. Adu-ti aminte ca practic tu creezi o masina controlata prin telecomanda si siguranta trebuie sa fie grija numarul 1! Continue reading