Cum putem ajuta la stingerea incendiilor?

Cum putem ajuta la stingerea incendiilor?Incendiile de vegetatie fac in fiecare an ravagii fie din cauza temperaturilor extrem de ridicate sau a neglijentei oamenilor care lasa focurile nesupravegheate ori arunca tigari fara sa le stinga.

De aici nu mai este decat un singur pas pana la o catastrofa care omoara atat animale, cat si insect sau pasari, iar ca ecosistemul sa isi revina, ii trebuie zeci de ani. Cele mai devastatoare incendii de vegetatie se intind pe zeci de hectare si este nevoie chiar si de cateva zile pentru stingerea lor. In aceste situatii, ajutorul si interventia pompierilor sunt de nepretuit.

Cu ajutorul cisternelor, dar si a elicopterelor, vegetatia aprinsa poate fi stinsa intr-un timp mai scurt. In unele situatii grave, pompierii se pot simti depasiti de situatie si doar o ploaie zdravana ii poate ajuta pe acestia, insa astfel de situatii ce nu pot fi controlate sunt intalnite foarte rar. Vantul este un real pericol cand vine vorba de arderea vegetatiei cu repeziciune. Continue reading