Cu ce cafea ne delectam?

0 Shares
0
0
0

Pentru a defini cafeaua, licoarea dulce-amaruie care ne incanta diminetile, ar trebui sa parcurgem un drum lung in istorie si sa identificam asa zisa istorie a cafelei din primul moment al contactului cu societatea si pana la sumedenia de arome si tipuri de cafea cu care deja suntem familiarizati.

Cafeaua a ajuns indispensabila pentru marea majoritate a populatiei iar atunci cand vine vorba despre consumatorii de cafea, studiile arata ca un consum moderat de cafea scade riscul mortii premature, imbunatateste activitatea de zi cu zi si bineinteles prezinta unele beneficii in ceea ce priveste sanatataea organismului.

Lista beneficiilor cafelei ar putea creste de la un an la altul, unele devenind mituri si altele preluand locul lor.

Cafeina, alaturi de alte ingredinete intalnite in cafea prezinta proprieteati antioxidante, linisteste migrenele, previne depresia si atacurile de cord si consumata in prima parte a zilei energizeaza organismul.

Asa cum in fiecare domeniu parerile sunt impartite cafeaua consumata cu moderatie prezinta reale beneficii.

Calitatea cafelei pe care o consumam probabil ca este dictata de calitatea gusturilor pe care le intalnim.

Piata ofera o gama variata de cafea de provenienta variata din aproape toate colturile lumii.

Categoriile mari si binecunoscute ale cafelei sunt arabica si robusta. Diferentele sunt date de gust si bineinteles pretul de achizitie.

Cafeaua arabica este specia cultivata la inaltimi mari si prezinta un numar dublu de cromozomi in comparatie cu robusta si poate ca pretul ridicat este stabilit si in functie de conditiile pretentioase de recoltare, dar si de gustul si aroma complexa pe care le detine.

Robusta este cultivata la inaltimi mai mici si pretul mai scazut este dictat de usurinta cu care este recoltata.

Cafeaua arabica este una dintre cele mai apreciate cafele din lume datorita gustului si aromei rafinate.

Datorita continutului moderat de cofeina se preteaza la a fi consumata la orice ora.

Radacinile cafelei arabica sunt in Etiopia iar in prezent este foarte raspandita.

Arborele de cafea Arabica este intalnit la altitudini de pana la 2500 de metri lucru care il face foarte interesant cu cat este intalnit la altitudini mai mari.

Arabica contine vagi arome de citrice, vanilie, cirese si chiar ciocolata sau caramel.

Cafeaua robusta este o specie mult mai rezsitenta la variatii de temperatura sau la daunatori fiind intalnita la altitudini mai mici, usor de cultivat si putin mai ieftina comparativ cu arabica.

Gustul cafelei robusta este foarte puternic si unele persoane nu consuma deloc acest tip de cafea.

Lavazza a stiut sa combine aceste doua tipuri de boabe si sa ajunga la arome inedite.

In ceea ce priveste gustul si aroma celor doua, arabica se diferentiaza printr-un gust fin, nu foarte amar si usor acid.

Atunci cand arabica se combina cu robusta sub diferite procente gustul cafelei este cu totul si cu totul deosebit.

Asa a luat nastere Lavazza – o marca binecunoscuta si intrata de o perioada buna de timp pe piata noastra.

Pentru unii o cafea obisnuita, pentru altii necunoscuta, pentru marea majoritate preferata, Lavazza aduce o aroma si un gust unic in fiecare ceasca.

Istoria de peste 100 de ani a cafelei Lavazza povesteste preocupare continua pentru un gust si o aroma unica.

Lavazza aduce munca a celor patru generatii ale familiei care a creat gustul si aroma unica a cafelei italiene cu acest nume.

O adevarata mostenire, Lavazza ramane una dintre cele mai autentice gusturi de pe piata, simbol al cafelei prin excelenta de provenienta italiana.

Lavazza a devenint in timp un adevarat brand, nu doar datorita gustului unic si inconfundabil cat datorita faptului ca a pastrat traditia italiana pana in zilele noastre.

Daca pana la un moment dat asociam Italia cu pizza si paste sau cu Ferarri de exemplu, acum asociem Italia cu un gust desavarsit si o cafea unica: Lavazza.

Gustul dulce si delicat al cafelei il regasim sortimentele alese si combinate cu grija de-a lungul timpului, in ani de incercari de a combina gusturi si arome ale cafelei arabica cu cele ale cafelei robusta.

De exemplu Lavazza Crema e Aroma, combina in mod placut si armonios boabele de arabica si robusta pentru un gust desavarsit, o textura cremoasa care devine de la prima degustare pe placul oricui.

Pentru gama variata a cafelei Lavazza si gusturi pe toate placurile vizitati EspressoCafe si regasiti ceea ce va caracterizeaza.

Istoria Lavazza se scrie incepand cu anul 1895 si asa cum se vede a devenit gustul cafelei!

0 Shares
You May Also Like