Casa si gradina

Cum se pot repara rulourile?

Cum se pot repara rulourile?
2.81KViews

Rulourile exterioare pot sa fie fabricate din lemn aluminiu, plastic sau pvc, si se gasesc de cumparat intr-o larga gama de culori pentru a se putea asorta  atat cu tamplaria dar si cu exteriorul casei sau blocului unde sunt montate.

Acest tip de rulouri va ofera o buna protectie impotriva soarelui, dar si o izolare buna atat termica dar si fonica, si au si rol antiefractie.

Aceste rulouri se pot achizitiona fie standard fie la pachet cu plasa impotriva insectelor. Aceasta plasa este incorporata jaluzelei.

Rulourile din aluminiu pot sa reprezinte pentru casa fiecaruia o alegere eleganta si inspirata pentru protectia ferestrelor impotriva razelor puternice ale soarelui. Din cauza ca lamelele sunt umplute cu spuma poliuretanica, acest tip de rulouri ofera o buna izolare fonica. Acest tip de rulouri va scapa si de grija hotilor care ar putea intra in casa prin efractie.

Rulourile din aluminiu fie sunt rulouri aplicate simple sau cu plasa incorporata anti insecte, fie rulouri suprapuse simple sau cu plasa incorporata impotriva insectelor.

Rulourile exterioare aplicate sunt destinate ferestrelor deja existente si se monteaza fie pe tamplarie fie pe zidarie, in functie de cladire.

Rulourile exterioare suprapuse se monteaza deodata cu tamplaria din pvc sau aluminiu si se monteaza in general in cazul locuintelor noi sau unde se schimba cu totul tamplaria.

Aceste rulouri se monteaza destul de usor atat in cazul ferestrelor care deja exista, dar si in cazul constructiilor noi, si pot sa fie actionate atat manual cat si motorizat, cu ajutorul unei telecomande sau a unui intrerupator.

In cazul in care rulourile pe care le aveti montate acasa sau la birou, sau la garaj se defecteaza, sau datorita conditiilor meteo nefavorabile (grindina) se sparg, sau nu mai functioneaza motorasul, se pot repara la sediul unui service care se ocupa de reparatii rulouri.

Un service de acest gen, in mod normal trebuie sa efectueze urmatoarele reparatii:
    reparatii ale rulourilor exterioare din lemn, plastic, aluminiu sau pvc:
    sa inlocuiasca in caz ca este rupta sita sau garnitura:
    sa modifice deschiderile simple in deschideri tip rulou;
    sa inlocuiasca si manerele dar si balamalele defecte;
    sa inlocuiasca si sa repare plasele pentru insecte;
    sa schimbe snurul sau panglica rulourilor exterioare;
    sa inlocuiasca sau sa repare tabachierele;
    sa regleze si sa intretina  rulourile exterioare din lemn, plastic, aluminiu sau pvc;
    sa repare sau sa inlocuiasca motorasul cu ajutorul caruia functioneaza rulourile;

Indiferent de problemele care pot sa apara la aceste rulouri, odata ce ai apelat la un service de specialitate cu siguranta esti cu un pas mai aproape de a scapa de aceste defectiuni.

Din pacate acest tip de reparatii nu se poate realiza si acasa, deoarece este o munca mai complicata si totodata mai complexa.

Cu siguranta este recomandat sa apelati si dumneavoastra la acest tip de rulouri care pe langa faptul ca va protejeaza de razele puternice ale soarelui, va protejeaza si fonic dar si de musafirii nepoftiti si au un pret accesibil pentru fiecare. Aceste accesorii ca sa le spun asa, merita sa le montati.