De ce să iei în calcul colaborarea cu un psiholog?

0 Shares
0
0
0

În lumea de astăzi, putem avea impresia că exista un număr infinit de provocări de depășit. De la gestionarea presiunilor de la școală și de la locul de muncă, la navigarea prin suișurile si coborâșurile relațiilor și tot ce se află între ele, viața noastră de zi cu zi poate fi o sursă de stres și anxietate. Ca urmare, mulți oameni caută în mod regulat ajutorul psihologilor.

Un psiholog este un expert atunci când vine vorba de comportamentul uman, funcționarea și procesele mentale. Datorită educației și pregătirii lor de pe parcursul facultății precum și a cursurilor de formare profesională, aceștia sunt capabili să ajute la identificarea problemelor care pot diminua capacitatea unei persoane de avea succes academic, profesional sau în relațiile interumane.

Daca te simți anxios, stresat sau deprimat de ceva timp iar acest lucru îți afectează viața de zi cu zi, varianta de a consulta un psiholog este o idee excelentă. Un psiholog te poate ajuta să  descoperi cauzele care stau la baza stresului sau depresiei tale, precum și să identifici potențiale soluții.

Daca te frămânți în legătură cu dificultățile emoționale sau relaționale și vrei să afli mai multe despre ce poate face un psiholog pentru tine, continuă să citești acest articol pentru a afla toate detaliile.

Consilierea și psihoterapia te pot ajuta în lupta cu stresul

Consilierea și psihoterapia sunt foarte asemănătoare. Adesea sunt folosite interschimbabil. Ambele sunt “terapii prin discuție” care te ajută să îți explorezi gândurile și sentimentele. Acestea te pot ajuta să te înțelegi mai bine și să culegi beneficiile în urma aplanării sau rezolvării problemelor emoționale, care au reverberații pozitive inclusiv pentru sănătatea ta fizică.

Cercetările sugerează că atât consilierea, cât și psihoterapia îți îmbunătățesc starea de spirit și sănătatea, chiar după câteva ședințe.

Consilierea și psihoterapia te pot ajuta să gestionezi stresul în multe feluri. De asemenea, te pot ajuta să identifici provocările cu care te confrunți, stresul pe care acestea îl provoacă și punctele tale forte. De asemenea, te pot ajuta să înveți noi abilități pentru a gestiona stresul în viitor și să îți gestionezi emoțiile astfel încât acestea să nu te controleze.

Strategii pentru a reduce stresul începând din acest moment

Daca te simți stresat și trebuie să găsești modalități de a scăpa de presiune, există multe moduri în care te poți ajuta. În primul rând, este important să identifici care este cauza stresului tău.

Odată ce știi ce îți provoacă stresul, poți începe să abordezi problema și să găsești modalități de a disipa presiunea.

O strategie care funcționează în reducerea stresului este cea a diviziunii zilei în intervale bine stabilite. Potrivit psihologului Amy Cuddy, îți poți reduce nivelul de stres împărțind ziua în  bucăți. Acest lucru înseamnă o decantare a zilei în părți ușor de gestionat, pentru a reduce presiunea obligațiilor zilnice. Este vital ca aceste intervale să corespundă cu agenda pe care o ai pentru a-ți face ziua mai ușor de gestionat și mult mai puțin stresantă.

În concluzie, putem spune că psihologii te pot ajuta să gestionezi provocările din viața ta, generatoare de stres. De asemenea, te pot ajuta să identifici provocările cu care te confrunți, stresul pe care acestea îl provoacă și punctele tale forte. Mai mult, un psiholog te poate ajuta să deprinzi noi abilități pentru a gestiona provocările din viața ta și cum să îți gestionezi emoțiile astfel încât acestea să nu te controleze.

Există mai multe abordări terapeutice prin care psihologii te pot ajuta sa scapi de presiunea stresului. Poți lua legatura chiar acum cu un psiholog Cluj bun.

0 Shares
You May Also Like