Despre separatorul Eco Rotary

1 Shares
0
0
1

Pentru ca multe persoane nu inteleg ce sunt separatoarele de hidrocarburi si la ce folosesc, si cu atat mai putin ce este un separator hidrocarburi cu by-pass in acest articol urmeaza sa va prezentam separatorul Eco Rotary.

Avantajele acestuia sunt urmatoarele: este testat la incarcari statice dar si la incarcari dinamice, manipularea se face simplu datorita faptului ca are greutatea redusa si asta pentru ca materialul din care este facut este propilenta din Germania, costurile pentru instalare sunt scazute si asta datorita livrarii asamblate si gata de montaj, costurile de intretinere sunt minime din cauza suprafetei interioare care este rezistenta la coroziune si este usor de curatat, costurile sunt minime pentru golire datorita modului corespunzator de proiectare a volumului din interior, rezistenta este una indelungata datorita materialelor din care sunt facute, dispozitivele de inchidere sunt automate si precalibrate pentru toate uleiurile si hidrocarburile.

Dispozitivele de epurare sunt montate suprateran si subteran cu conditia izolarii termice a recipientelor. Groapa in care sunt instalate separatoarele de hidrocarburi trebuie sa fie cu in jur de 30-40 cm mai larga comparativ cu dimensiunile gabaritice ale recipientelor.

Baza pe care o are groapa in care se pune separatorul trebuie sa fie plana si rezistenta pentru a suporta sarcinile recipientelor pline. Materialele de umplutura sunt pamantul fara pietre, fara moloz si fara alte particule care pot sa fie concentratori de tensiune pentru peretii vasului.

Se pune pe fundul gropii un strat de aproximativ 20 cm de nisip si se pune apoi separatorul pe fundul acestei gropi utilizand franghii ori corzi indeajuns de rezistente pentru a putea sustine greutatea recipientului. Separatoarele de hidrocarburi dupa ce sunt asezate pe fundul groii trebuie sa aiba si o pozitie stabila. Se verifica utilizand cumpene daca e perfect instalat pe orizontala. Separatoarele vor fi racordate la o conducta de canalizare ori de colectare a apei care contine hidrocarburi si care trebuie sa aiba si o panta facuta in mod corespunzator.

Se face conectarea la o conducta de evacuare, aceasta avand si un diametru de 110 mm sau se poate modifica daca clientul cere asta.

Se va umple recipientul cu pana la 40 de procente apa pentru a se asigura si o asezare perfecta a lui pe fundul gropii.

Se va umple ulterior spatiul dintre peretii gropii si cei de la recipientul cu straturi de aproximativ 40 cm material pentru umplutura pana in jumatatea lui. Fiecare strat trebuie sa fie compactat cu mare atentie in asa fel incat sa umple intreg spatiul din jurul recipientului.

Este important ca umplerea cu apa a acestui separator sa se faca in mod concomitent pentru ambele compartimente tinand cont de faptul ca diferenta de nivel al apelor dintre cele doua compartimente nu trebuie sa fie mai mare de 70 cm, iar plutitorul trebuie sa stea in sus in timpul umplerii pentru a nu fi obturata conducta de evacuare.

Separatorul trebuie sa fie vidanjat regulat si intervalul dintre goliri va depinde de cantitatea de apa tratata. Vidanjarea se face in mod periodic la aproximativ 6 luni de mers la capacitatea sa maxima.

1 Shares
You May Also Like