Sfaturi practice pentru ca ferma ta sa functioneze optim!

0 Shares
0
0
0

Sursele externe spun ca Romania are cel mai mare numar de ferme din Uniunea Europeana, insa majoritatea au o productie destul de slaba, confrorm statisticilor Eurostat. Motivele pentru care aceste statistici indica intocmai acest lucru sunt numeroase, multe dintre ele tin in mod direct de fermieri.

Fermele din Romania ar putea fi extrem de productive, avand in vedere fauna si vegetatia ce le stau la dispozitie. Insa, oare nu tehnicile de crestere prea invechite sunt cauza pentru care nu se realizeaza dezvoltarea corecta?

Pentru ca ferma ta sa functioneze optimim ai nevoie de sisteme profesioniste care cresc productivitatea, dar iti usureaza si tie munca.

Hrana animalelor – detalii despre insilozare

Stiati ca una dintre cauzele pentru care la ora actuala se recurge tot mai des la insolizare, ca produs ecologic, este nevoie de proteina organica in hrana animalelor?

Pentru a obtine furaj insilozat, se foloseste un proces complex – fermentarea acida de plante uscate complet sau partial. Silozul, furajul final, are un continut ridicat de substante nutrive, extrem de necesare si folositoare pe timpul iernii, atunci cand animalele sunt nevoite de obicei sa manance doar hrana uscata.

Calitatea sa va fi cea optima doar in momentul in care acoperi amestecul cu o folie siloz pentru ferma. Daca o achizitionezi dintr-o sursa sigura, precum Super Farm Land, beneficiezi de certificarea calitatii si a rezistentei in timp.

Cum te ajuta folia de siloz? Ei bine, daca alegi sa o folosesti, vei observa cu silozul va fi mult mai de calitate, adica:

  • Va avea culoarea specifica silozului calitativ – verde deschis, verde galben sau verde brun;
  •  Silozul va fi mult mai bine fermentat – iti dai seama de acest lucru dupa mirosul sau;
  • Textura compacta, cu tesuturi moi ce se desprind de pe fibra, este un alt semn ce atesta ca productia ta de siloz este una sporita.

Cum hidratezi corespunzator animalele pe timp de iarna?

Vremea rece, cu temperaturire scazute la pachet, nu iarta pe nimeni, deci trebuie sa fii pregatit de orice. Se poate ca animalelor tale sa le scada pofta de mancare si nevoia de hidratare atunci cand vremea e foarte capricioasa, deci ai grija ce le oferi.

Totodata, daca adapatorile tale nu sunt de calitate, s-ar putea ca apa din ele sa inghete atunci cand temperatura atinge 0 grade si pare ca vrea sa mai scada. Iti recomand sa faci o vizita magazinului Superfarm Land si sa iti achizitionezi adapatori antiinghet pentru vietuitoarele tale.

Sa stii ca ai la dispozitie o gama vasta din care sa alegi – fie optezi pentru o adapatoare cu nivel constant, fie cu o bila sau doua, cu ventil cilindric si asa mai departe. Transformatorul pentru incalzirea bazinului este un alt lucru de care ai neaparata nevoie pe toata perioada iernii.

Astfel, pregatind deja furajul plin de substante nutritive, dar si adapatoarile antiinghet, iarna va trece mult mai usor, atat pentru tine, cat si pentru animalele tale.

Pe superfarmland.com gasesti mai multe informatii, atat despre folia de siloz, cat si despre adapatorile antiinghet. Echipa iti sta la dispozitie daca ai nevoie de alte detalii extra.

0 Shares
You May Also Like