Totul despre simering si utilizarea acestuia

0 Shares
0
0
0

Simeringul este o piesa de masina destul de bine cunoscuta pentru importanta ei. Insa haideti sa incepem cu niste lucruri pe care probabil nu le stiti despre simering. Astfel ca, pentru inceput vreau sa va spun ca, denumirea de simering provine chiar de la numele inventatorului acestuia si anume a austriacului Walther Simmer.

In general, simeringurile sunt cele mai dese probleme care duc la defectarea automobilelor, motv pentru care acestea necesita o atentie aparte.

Prin definitie simeringul poate fi perceput ca o garnitura folosita pentru etansare, care se monteaza cu ajutorul unui inel. Astfel va pot spune ca, simeringul se utilizeaza pentru etansarea arborilor care se afla in interiorul motoarelor, sau chiar a altor component care au nevoie de izolare fata de exterior.

De obicei, simeringul este folosit la cele mai multe dintre componentele rotative ale motorului si trenului de rulare, iar astfel putem spune ca exista simering arbore cotit, simering arbore cu came, simering fulie, simering pompa ulei, simering diferential, simering injector, simering palier, simering pompa vacuum, simering vibrochen, simering supapa, simering distributie, simering planetara, simering pompa servodirectie si simering caseta de directie.

Atunci cand se doreste folosirea sau montarea unui simering, trebuiesc insa luati in calcul o serie de parametrii destul de importanti, printre care se numara: mediul de etansare, temperatura, presiunea, viteza de rotatie a arborelui, expunerea la agentii externi cum ar fi praful sau apa, dimensiunile acestora si materialul din care este construit un simering.

Iar aici, vreau sa va spun ca un simering poate fi realizat din diferite material, printre care se numara: viton, silicon si cauciucul nitrilic, ce poate fi gasit chiar si sub denumirea de nbr.

Atunci cand un simering se defecteaza poate avea loc pierderea de ulei din componenta pe care acesta are rolul de a o etansa, motiv pentru care schimbarea lui este inevitabila. In caz contrar, daca simeringul nu este schimbat la timp, uleiul pierdut poate ajuta intr- un timp foarte scurt la distrugerea piesei.

Iar acum ganditi-va ce va este mai util, sa schimbati un simering, care are un pret destul de mic si a carui manopera nu costa foarte mult sau sa schimbati o piesa care poate avea un pret destul de mare si a carei manopera v-ar putea face sa scoateti din buzunare o suma impresionanta de bani? Iar aceasta este principala intrebare pe care trebuia sa v-o puneti fiecare dintre voi si ca urmare, sa schimbati simeringul exact atunci cand aflati ca acesta s-a defectat.

In final, va pot spune ca, sfaturile de mai sus va pot fi foarte utile, pentru ca tinand cont de ele puteti evita pagube foarte mari in ceea ce priveste starea masinilor pe care le detineti.

0 Shares
You May Also Like