4 dintre cele mai populare motive care ne fac sa oferim cadouri

0 Shares
0
0
0

E primavara si e anotimpul schimbarilor!

Farmecul primaverii ne inspira pe fiecare si ne determina la lucruri noi, la initiativa si la creativitate. Primavara vrem sa innoim multe lucruri, sa ne bucuram si sa facem si pe altii sa zâmbeasca. Dupa sarbatorile de iarna, primavara este sezonul cu cele mai multe motive pentru a oferi sau a primi cadouri.

Fiecare dintre noi ofera sau primeste, mai mult sau mai putin, diferite cadouri. Uneori cumparam anumite lucruri pentru ca am dat peste o reducere buna sau ne-a intrigat un anumit obiect si dorim sa-l oferim cuiva drag. Dar in general, de ce oferim cadouri?

  1. Ca sa exprimam anumite sentimente. Fie ca vorbim despre o relatie de dragoste sau una de amicitie, deseori suntem tentati sa oferim anumite cadouri persoanelor din jurul nostru. Fie ca le oferim direct sau apelam la un curier, cadourile oferite pentru exprimarea unor sentimente vor fi, de regula, personalizate si alese cu grija. In cazul in care cadoul urmeaza a fi transmis la o distanta mai mare, vom solicita serviciile unei companii specializate in expedierea coletelor, pentru a ne asigura ca acesta va ajunge in siguranta si nu incomodam destinatarul prin a-l determina sa il ridice personal din gara, aeroport, statie etc.
  2. Pentru ca ne-am creat sau am continuat o anumita traditie. Da, traditiile din familie, din localitate, din societate etc. sunt unul dintre motivele principale pentru care cumparam anumite obiecte si atentii pentru altii. Exista sarbatori care incurajeaza oferirea de cadouri pentru mame, sotii, copii, iar cum neglijarea lor poate ofensa, ne planificam din timp oferirea de atentii pentru aceste persoane. In afara de acestea, in foarte multe tari, cu ocazia anumitor sarbatori religioase sau civile se practica schimbul de cadouri intre membrii familiei, intre vecini etc.
  3. Pentru incununarea unui succes.O ocazie potrivita pentru a oferi cadouri sunt realizarile personale sau profesionale ale oamenilor pe care ii cunoastem si cu care avem legaturi strânse. Fie ca este vorba despre o promovare in cariera, venirea pe lume a unui copil, obtinerea unor rezultate marcante intr-un domeniu etc., obisnuim sa subliniem aprecierea si bucuria noastra prin transmiterea unui cadou simbolic. Pentru acest tip de succese si evenimente, persoanele apropiate practica oferirea de cadouri care sa reziste in timp si sa marcheze momentul.
  4. Actul de caritate. Pentru ca este adevarat ca nici o bucurie nu se compara cu sentimentul resimtit atunci când oferim un cadou unei persoane care se afla intr-un moment dificil. Caravanele si campaniile de caritate ne ofera posibilitatea sa devenim mai buni prin oferirea de cadouri unor persoane care au deosebita nevoie de ele. Dar chiar si ca gest de grija fata de prieteni. Spre exemplu, daca stim ca unui prieten i s-a stricat laptopul, o idee buna ar fi sa-i daruim un card de reducere la un centru de reparatie laptop. Poate uneori mai rar, alteori mai des, obisnuim cu totii sa ne ajutam semenii prin oferirea unor cadouri, fara a astepta multumiri si rasplata, iar acest lucru este dovada existentei in societatea noastra a valorilor umane, care nu au un termen de valabilitate.

Indiferent de cauza care ne determina sa oferim un cadou, esentiala este incarcatura sentimentala agestului, adica orice atentie cât de mica va fi primita cu cea mai mare bucurie atunci când este facuta din tot sufletul.

E primavara, e anotimpul cadourilor!

0 Shares
You May Also Like