6 sfaturi pentru o viață împlinită

0 Shares
0
0
0

Cu toții căutăm fericirea. Zi de zi, oră de oră, toate deciziile pe care le luăm au în componență această unică și răspândită dorință: de a găsi fericirea. Suntem ființe cu obiceiuri, tabieturi, care se adaptează ușor și care funcționează pe baza unui creier mecanic. Dacă ne informăm cu privire la ce înseamnă de fapt fericirea și alegem zilnic să facem pași spre o viață împlinită, ne va fi mult mai ușor să ajungem în acel punct. 

Așadar, care sunt cele câteva lucruri pe care ar trebui să le aplici în viața ta de zi cu zi pentru a ajunge să atingi împlinirea și fericirea?

 

Mișcă-ți corpul

Mișcarea produce serotonină și te ajută să-ți oxigenezi mintea. Atunci când te simți stresat sau puțin abătut, încearcă să te plimbi, să alergi, să te joci cu mingea sau să dansezi pentru câteva minute și vei observa cât de ușor creierul tău va alege pozitivitatea.

Oferă complimente celor din jur

Atunci când apreciezi un obiect vestimentar pe care cineva îl poartă, atunci când ceva mărunt precum zâmbetul unei persoane îți atrage atenția, nu ezita să verbalizezi aceste gânduri. Nu doar că vei face pe cineva fericit, dar te vei simți și tu foarte bine după aceea.

Investește în hobby-urile tale

Este foarte important să ai pasiuni care să nu-ți aducă neapărat un venit, dar să-ți aducă ceva mai important: împlinire! Dacă îți place foarte mult să faci ceva anume, investește în acel lucru fără a ezita. Spre exemplu, dacă ești pasionat de gaming, un laptop MSI, pe care îl poți achiziționa cu ușurință de pe Altex.ro, te va ajuta să ai cele mai faine experiențe atunci când te joci.

Fii curios

O viață fericită înseamnă o viață prezentă, iar pentru a putea fi prezent este foarte important să știi să observi lumea din jurul tău. Deschide ochii când mergi pe stradă, renunță la căști măcar pentru o zi și ascultă frânturile de conversații ale trecătorilor. Poți alege să mergi la muzeu, la film, la festivaluri, să faci un curs de gătit, să o suni pe mama ta sau chiar să înveți să croșetezi. Pe scurt, bucură-te de fiecare lucru mărunt și simte lumea din jurul tău atât cu ochii, cât și cu urechile, nasul și degetele.

Nu economisi prea mult

Nu mă înțelege greșit, dacă ai un plan și-ți dorești să economisești bani pentru ceva anume, acest lucru este de apreciat și foarte benefic disciplinei tale. E bine să fii precaut și să ai bani de rezervă în caz de orice, dar dacă îți dorești anumite lucruri și nu ți le cumperi doar din prisma acestor motive, ai putea încerca să o lași mai moale. Trăiește în prezent!

Alege somnul!

Nu ai idee cât de important este somnul pentru o viață sănătoasă și în cele din urmă, fericită! O minte odihnită poate funcționa mai ușor într-o direcție pozitivă, decât o minte veșnic obosită. Ai grijă de somnul tău și încearcă să îți setezi un program care simți că se potrivește cu nevoile tale. 

În concluzie, o viață fericită și împlinită nu este greu de atins! Aceasta  constă mai degrabă în lucrurile mici și în detaliile de zi cu zi. 

 

Sursă foto: pexels.com

0 Shares
You May Also Like