Bijuterii cu legenda

0 Shares
0
0
0

Pe langa frumusete si aspect, femeile mai poarta bijuterii si din alte motive. Unele pentru ca le leaga de anumite locuri cu incarcatura emotionala, altele pentru ca aceste bijuterii de argint unicat contin simboluri mitologice legate de istorie. Exista femei pasionate de asa ceva care poarta bijuterii tocmai din acest motiv.

Un exemplu ar fi un inel cu doua capete de dragoni. Acestea reprezinta creaturi marine din mitologia hindusa numita Makara care este si simbolul zeitei Kama, zeita iubirii. Deci, un astfel de inel simbolizeaza energia si senzualitatea femeii. Purtandu-l, unele femei tind sa atraga astfel de energii asupra lor.

Ce reprezinta acesti dragoni? Atat in mitologia estului cat si in cea a vestului se credea ca dragonii sunt responsabili pentru producerea eclipselor. Vechii greci si romani venereau dragonii pentru intelepciunea lor si se temeau de ei din cauza puterilor pe care acestia le posedau. Dragonul este simbol al autoritatii. Pentru a-si arata autoritatea si superioritatea in fata celorlalti, membri familiilor imperiale si nobilii purtau mantii cu insemnul dragonului pe ele.

Dragonii au fost considerati, pentru o perioada lunga de timp, fiinte malefice, distrugatori de orase, bestii care scoteau flacari pe nari, iar pe baza acestor lucruri s-au scris multe legende.

Aproape orice tara din lume are cel putin o legenda cu sau despre un dragon. Tocmai din aceasta cauza, oamenii sunt fermecati de misterul, de magia lor, de miturile si legendele care s-au scris despre ei.

Se crede ca cea mai fascinanta legenda a acestor este chiar cea a nasterii lor. Se spune ca dragonii s-ar fi nascut din pietre frumoase si total diferite de celelalte. In plus, culoarea acestora arata ce destinatie si caracter va avea fiinta proaspat iesita. La iesirea din ou, creaturile dovedeau totusi un caracter aparte, crescand extrem de repede.

In multe cazuri, dragonul era pazitorul unei comori uriase, in cazul celor ce traiau in apa fiind vorba de perle. Se pare ca dragonul nu are doar o imagine dura, rea. Acesta avea si un rol protector in unele cazuri precum acestea. Si acesta poate fi un motiv pentru care se poarta astfel de bijuterii. Gasesti asemenea creatii superbe, facute de mana, la Metaphorabijoux!

0 Shares
You May Also Like