Ce avantaje va ofera cultivarea legumelor?

0 Shares
0
0
0

Legumele va pot oferi o multime de beneficii pentru sanatate, iar vestea buna este ca sunt atat de usor de cultivat, mai ales in conditiile in care aveti o gradina care se bucura de razele soarelui.

Nici macar nu este necesar sa aveti o gradina foarte mare pentru a putea cultiva legume, daca doriti sa le cultivati strict pentru propriul consum.

Cultivand propriile legume, aveti linistea sufleteasca necesara, pentru ca stiti sigur ca mancati legume sanatoase, pe care le-ati cultivat in propria gradina. In plus, nu se compara legumele pe care le cultivati acasa si care sunt foarte sanatoase, cu legumele de import pe care le puteti cumpara de pe la diferite supermarket-uri.

Daca aveti posibilitatea de a cultiva legume in propria gradina, va puteti bucura de unele beneficii, iar in continuare puteti vedea pe scurt despre ce este vorba.

Legumele sunt bune pentru sanatate

Legumele proaspete sunt o parte centrala a unei diete sanatoase. Legumele sunt incarcate cu nutrienti esentiali care promoveaza o sanatate mai buna, inclusiv antioxidanti si vitamine.

Adaugarea legumelor proaspete la regimul alimentar zilnic, este cea mai buna modalitate de a va proteja sanatatea. Copiii in special, vor beneficia de substantele nutritive care sunt oferite de legumele proaspete.

Faceti economii in fiecare an

Daca alegeti sa cultivati rosii, ardei, castraveti sau diferite alte legume in propria gradina, trebuie sa stiti ca in fiecare an economisiti bani. Cand aveti propriile legume, nu mai mergeti in supermarket pentru a le cumpara la preturi piperate (in plus, nu sunt atat de bune precum cele cultivate in gradina).

Gradinaritul este ecologic

Gradinaritul este in mod inerent ecologic, mai ales daca cultivati legume fara a utiliza niciun tip de substanta chimica. Cultivarea alimentelor organice, inseamna ca nu folositi decat ingrasaminte organice, deci nu poluati prin intermediul ingrasamintelor, pesticidelor, etc. Deci, cand va ocupati de agricultura, puteti contribui la protejarea naturii.

Consumati produse sanatoase

Legumele cultivate organic sunt mai sanatoase si mai aromate in comparatie cu cele cumparate din magazin. Din pacate, produsele ecologice sunt mai scumpe decat fructele si legumele obisnuite.

Nu ar fi minunat sa aveti acces la legume proasptete cultivate acasa? Cultivarea propriului aliment va permite sa va bucurati de fructe si legume durabile oricand.

Va puteti pregati mesele si puteti sa aveti un control total asupra calitatii ingredientelor, in timp ce cheltuiti mai putini bani pentru mancare.

Exista asadar multe beneficii pe care le puteti cunoaste in cazul in care alegeti sa cultivati diferite legume in propria gradina, asa ca ar fi pacat sa nu profitati de acest lucru in cazul in care aveti o gradina.

Cand doriti sa va ocupati de agricultura, trebuie sa cunoasteti insa cateva detalii importante, iar primul este legat de pregatirea terenului. Toamna, dupa adunati recolta, este important sa pregatiti terenul pentru sezonul de primavara din anul viitor, cand urmeaza sa cultivati din nou legumele respective.

Pentru ca munca de pregatire a terenului sa nu fie atat de grea, puteti alege sa folositi de exemplu o motosapa. Aceasta este ideala in cazul in care gradina pe care o detineti nu are o suprafata mai mare de 1500 mp.

Pentru suprafete mai mari de teren, alegeti din categoria de motocultoare Rabota, un utilaj pe care sa il folositi pentru pregatirea terenului. Puteti alege un motocultor hobby in cazul in care suprafata de teren pe care urmeaza sa o pregatiti, nu are mai mult de 5000 de metri patrati.

Pentru suprafete care au peste 5000 de metri patrati dar nu mai mult de 10.000 de metri patrati, un motocultor semiprofesional este potrivit. Pentru suprafete mai mari de 10.000 de metri patrati, este nevoie de un motocultor profesional.

Indiferent de suprafata de teren pe care o detineti, alegeti sa folositi un motocultor sau o motosapa pentru a va usura munca de pregatire a terenului, iar apoi ocupati-va de cultivarea legumelor. Cand le veti consuma, va veti bucura de alegerea facuta.

0 Shares
You May Also Like