Copii pe bicicleta

0 Shares
0
0
0

Una dintre multele sarcini pe care trebuie sa le interprinda parintii este cea de a-si invata micutii sa foloseasca bicicleta de copii.

La fiecare etapa a procesului de invatare, exista mai multe abordari posibile, iar cei mai multi parinti vor sti sigur cum sa procedeze.

Pentru majoritatea copiilor tricicleta este prima etapa in invatarea mersului pe bicicleta.Cele mai utlile triciclete sunt cele de dimensiuni mai mici. Ideal ar fi ca fiecare copil sa incepa cu o tricicleta iar mai apoi sa treaca la bicicleta.

Dupa ce invata sa foloseasca tricicleta puteti trece deja la partea de echilibru. Exista trei moduri diferite de baza pentru a invata un copil sa-si tina echilibru pe doua roti. Cele mai bune avantaje a acestor moduri si cele mai bune rezultate vor fi adesea obtinute printr-o abordare mixta, adaptata la stilul de învatare al copiilor si zona de practica disponibila.

Cele mai multe biciclete destinate copiilor mai mici sunt dotate cu roti ajutatoare. Asta nu inseamna ca rotile ajutatoare sunt singura cale, nici chiar cel mai bun mod de a invata un copil sa mearga pe bicicleta.

Rotile ajutatoare sunt, potential, modul cel mai putin dureros de a invata copilul sa foloseasca bicicleta, dar, de asemenea, si cel mai lent. Aceste au sens pentru familile care stau in zone linistite cu trasee plate fara hopuri.

O bicicleta cu roti ajutatoare poate fi chiar mai periculoasa decat o tricicleta, deoarece copilul este mai sus si latimea bazei rotilor ajutatoare este destul de ingusta iar daca copilul incearca sa ia o curba exista o probabilitate destul de mare ca acesta sa se rastoarne si sa se accidenteze.

Cei mai multi oameni care folosesc rotile ajutatoare le-au adaptat in mod incorect. Bicicleta trebuie sa aiba întotdeauna un pic de inclinatie. In cazul in care ambele roti ajutatoare pot atinge solul putin o data, exista o greutate mica pe roata bicicletei din spate si asta poate duce la dezechilibru. Dupa ce copilul a devenit obisnuit cu pedalele, cu directie si cu frana, rotile ajutatoare ar trebui sa fie usor ridicate. Copilul va invata sa se echilibreze cu practica in mod automat.

Bicicleta pentru copii Toucan de la worker disponibila pe Sportaddict.ro este destinata copiilor cu varsta cuprinsa 2 si 4 ani. Aceasta nu are pedale si ii poate ajuta pe copii sa-si mentina stabilitatea si echilibru.

Aceasta bicicleta are un design foarte placut, are frane de calitate si este din otel. Inaltimea pentru sa este ajustabila si greutatea maxima a utilizatorului este de 4.5 kg.

Cu ajutorul vostru si al rotilor ajutatoare copilul poate invata destul de repede sa foloseasca o bicicleta copii. Nu uitati, indodeauna copilul trebuie sa poarte casa de protectie.

 

0 Shares
You May Also Like