Cum alegi culoarea ochelarilor pentru schi si snowboard?

0 Shares
0
0
0

Daca iti place sa iti petreci concediile la munte, cu siguranta iti place sa petreci mult timp pe partie, asa ca in cele ce urmeaza vei afla cum trebuie sa alegi culoarea ochelarilor pentru schi si snowboard.

Cu lentilele roz partia cu siguranta ti se va parea mai vesela, asa ca, in cazul in care se nimereste sa fii in toane mai putin placute, sau chiar si daca te afli intr-o buna dispozitie, atunci este indicat sa optezi pentru asemenea lentile, care pot fi purtate in conditii de lumina slaba, sau atunci cand lumina are un nivel mediu.

Capacitatile de transmisie ale luminii in cazul acestor luminii sunt cuprinse intre 23-59%, motiv pentru care acestea sunt ideale in conditii noroase sau partial noroase. Aceste lentile rpz cresc perceptia adancimii, asa ca nu vei fi luat prin surprindere de movile, de gropi, detroiene si nici macar de masinile de zapada care vin din fata.

Exista apoi lentile transparente, care pot fi folosite de exemplu, pentru schiul de noapte. Deasemenea exista lentile de culoare galbena, care percep 68% din lumina. In principiu, aceste lentile se folosesc pentru vreme cu ceata, nori sau furtuni, insa dat fiind faptul ca nu lasa sa patrunda nici lumina albastra, aceste lentile se pot purta chiar si in zile insorite.

Ochelarii prevazuti cu asemenea lentile vor reduce stralucirea, vor scoate in evidenta umbrele, si vor arata mai bine hopurile si neregularitatile partiei.

Exista lentile de culoare aurie, care permit 20-55% din lumina sa patrunda. Se folosesc astfel de lentile in conditiile meteo asemanatoare celor in care se folosesc lentilele galbene. La fel ca si lentilele galbene si cele aurii percep mai bine umbrele, si mai au si avantajul de a fi foarte frumoase.

Portocaliu, chihlimbar este o alta culoare pe care o poate avea o pereche de lentile pentru ochelarii de schi, si care se foloseste in conditii de ceata, dat fiind faptul ca aceste lentile cresc vizibilitatea si recunoasterea hopurilor. Se recomanda folosirea acestor lentile in conditii partial noroase sau insorite. Prin aceste lentile lumina patrunde in proportie de 68-90%.

Maro inchis este o alta culoare pe care o pot avea lentilele, care sunt utile atunci cand lumina stralucitoare a soarelui te orbeste. Aceste lentile permit trecerea luminii doar in proportie de 10-18%. Lentilele de culoare maro inchis maresc contrastul si perceptia adancimii, si in anumite situatii sunt polarizate. Insa, pe conditii de noapte sau noroase sunt tocmai indicate.

Verdele este o alta culoare pe care o pot avea lentilele, desi cam putina lume foloseste astfel de lentile. Si acestea sunt capabile sa mareasca contrastul, sa vada mai bine adancimile si pot chiar reduce oboseala ochilor. Aceste lentile permit ca 30-40% din lumina sa patrunda, motiv pentru care sunt bune atat pentru zile noroase cat si pentru zile senine.

Lentilele de culoare gri nu deformeaza culorile, asa ca acesta este si motivul pentru care le recomandam cu caldura realistilor. Ce-i drept, aceste lentile nici nu lasa multa lumina sa patrunda, doar aprox. 15%.

Exista deasemenea si lentile intr-o nuanta de mov, mov-rozaliu, care maresc contrastul si perceptia adancimii. Se recomanda asfel de lentile pentru zilele cu ceata si viscole, iar acestea permit sa patrunda cam 36% din lumina.

Si, nu in ultimul rand, exista lentile de culoare neagra, care sunt ideale pentru zilele cele mai stralucitoare, dat fiind faptul ca filtreaza o foarte mare parte din razele UV.

Adesea, aceste lentile sunt polarizate, dar, bineinteles ca nu distorsioneaza culorile. Pentru cei interesati de astfel de ochelari, o pereche de ochelari Uvex cu protectie impotriva radiatiilor pot reprezenta cea mai buna solutie.

Asadar, acestea sunt culorile pe care le pot avea lentilele ochelarilor pentru schi si snowboard.

0 Shares
You May Also Like