Cum cumparam un skijet?

0 Shares
0
0
0

Entuziasmul de la inceput poate sa ne faca gauri in buzunare. Spun asta chiar si cei care au mai multa experienta in zona de navigare si care au pe mana ambarcatiuni foarte scumpe de pana la cateva zeci de mii de euro.

In cazul in care abia ati luat permisul de navigatie si vreti sa tineti cont de lucrurile esentiale este recomandat sa cititi acest articol,  pentru ca este foarte posibil nu numai sa va treziti cu buzunarele goale dar sa aveti si taxe in plus pe care sa nu le puteti sustine.

Initial, sunt cateva informatii de baza pentru momentul in care vreti sa va cumparati un skijet. Pentru orice se plateste un impozit si de aceea inainte de a va cumpara un skijet va trebui sa determinati ce taxe va trebui sa platiti pentru el, tinand cont de model si de cai putere.

Dupa ce ati aflat toate aceste lucruri putem sa trecem in etapa urmatoare: cumparati skijetul. Un astfel de  vehicul este de obicei o investitie destul de costisitoare,  insa dupa ce il cumparati acesta va fi un gadget distractiv si o jucarie in care este necesar sa investiti constant.

De aceea este important sa va stabiliti un plan si sa va faceti bine socotelile inainte sa spuneti DA. Sunt cateva sfaturi pentru incepatori. Incepatorii nu trebuie sa isi ia un skijet nou.

Utilizare unui skijet nou necesita si unele proceduri esentiale pentru lansarea la apa si poate fi putin probabil ca un incepator sa poata face toate operatiunile asa cum trebuie.

In cazul incepatorilor se recomanda cele care au fost deja rulate. Este mult mai bine sa gresiti ca incepator pe un vehicul vechi decat pe unul scump.

Tineti cont si de numarul de pasageri. Incepatorii isi cumpara astfel de vehicule cat mai performante, care au pana la trei locuri. Acestea sunt perfecte pentru a ne distra cu prietenii si familia, dar va trebui sa tineti cont si de faptul ca dupa ce vine si experienta, va veni si schimbarea.

Un incepator ar trebui sa aiba un skijet pe masura lui,  care sa aiba cel mult doua locuri si doar asa va putea sa fie manevrat usor.

Daca alegeti un skijet de dimensiuni mari aveti o probabilitate mult mai mica sa iesiti in larg oricand vreti. Este nevoie de mai multi adulti care sa ridice acest vehicul. Nu subestimati greutatea,  pentru ca un skijet care are pe el o persoana sau chiar doua nu e chiar atat de usor.

O ambarcatiune poate sa aiba pana la 2 m lungime si asta inseamna ca se vor face mult mai usor virajele stranse. Un skijet pentru trei persoane are o lungime de pana la 4 metri. In legatura cu manevrabilitatea este o mare diferenta intre unul mic si unul mare.

Piesele marine sunt de obicei scumpe si in timp ce la SH se mai negociaza, pentru skijet nu. La fel ca si la autoturisme si skijetul va avea nevoie de schimbarea filtrelor sau a uleiului si diferenta motoarelor sau  diferenta anilor in care au fost facute pot sa spuna multe.

0 Shares
You May Also Like