De ce avem nevoie de magazine online?

2 Shares
0
0
2

Atunci cand vorbim despre magazine online ne referim in primul rand la cumparaturi comode din spatele calculatorului, din pat sau de pe drum, si intr-un cuvant ne referim la avantaje. Aceste magazine implica o serie uriasa de avantaje.

Incepem acest articol prin a sublinia care sunt avantajele pentru crearea unui magazin online fata de un magazin fizic. Daca sunteti manageri si ati facut primii pasi catre crearea de magazine online inseamna ca si cunoasteti cele mai importante avantaje.

Nu trebuie sa platiti chirie, puteti fi vizitati de  1 milion de clienti in acelasi timp, puteti sa fiti deschis in permanenta si puteti sa stati acasa cat timp faceti afaceri. Cred ca toti au inteles aceste avantaje ale unui magazin online sau cel putin asa reies si din statisticile cu privire la numarul persoanelor care deschid un magazin.

Problema e ca multi cred ca doar acestea sunt avantajele si uita complet ca acest magazin trebuie sa fie si gestionat ca oricare alta afacere. Desi vorbim despre afaceri care incep prin crearea de magazine online fara sedii fizice trebuie sa stim ca pasii seamana foarte mult cu cei ai afacerilor traditionale.

Prin urmare in oricare situatie a va face un magazin online sau a crea unul offline, tot vom avea nevoie de un plan de afaceri ca mai solid, analiza de piata si identificarea segmentului sau nisei, un design web extrem de bun, un site simplu care sa fie folosit atractiv si o planificare de marketing cat mai coerenta mai departe puteti citi si despre primii pasi pentru a avea succes in afaceri de la etapa de realizare si paa la cea de gestionare a unui magazin online facut si pana la sfaturile de dezvoltare si de promovare.

Daca vreti sa va deschideti un magazin online nu ar trebui sa uitati de faptul ca este totusi o afacere si afacerile fara planuri solide de actiune se pot risipi. Exista si o multime de site-uri pe care se indica etapele pentru a intocmi un plan foart bun. Pe scurt atunci cand consideram ideea de realizare a unui magazin online va trebui in primul rand sa putem raspude la mai multe intrebari.

Ce tip de afacere vom face si ce produse si servicii prestam. Cine cumpara produsele si cui ii este adresata afacerea.
Ce crezi ca v-ar putea diferentia de concurenti? Ce puteti sa faceti mai bine decat toti ceilalti?

Ce operatiuni trebuie sa faceti in fiecare zi pentru ca magazinele online sa functioneze. Veti lucra cu stocuri sau veti fi intermediari? Cunoasteti toate costurile care sunt necesare mentinerii si extinderii pentru un magazin online. Cum veti expedia produsele? Aveti un plan de livrare, de plan de depozitare, si plan de transport.

Analizati piata si gasiti nisa. In principiu sunt doua  modalitati pentru cercetare pe piata, primara dar si secundara pentru a crea magazine online cercetarea se face la fel. Inainte de a deschide un magazin online e foarte important sa facem cercetari cat mai detaliate.

Pentru analizarea pietei si pentru a gasi nisa sunt mai multe proceduri.

2 Shares
You May Also Like