De ce cultivam varza?

0 Shares
0
0
0

Varza este una dintre cele mai cultivate legume din Romania. O multime de agricultori cultiva cantitati mari de varza, de pe suprafete mari de teren in fiecare an, pe care o scot apoi la vanzare.

Exista si persoane care se ocupa de agricultura strict pentru propriul consum. Acestia cultiva cantitati reduse de varza (si de alte legume). Pentru ei, este important sa aiba la dispozitie legumele atunci cand doresc sa le manance (fara a fi nevoie sa le cumpere).

Inainte sa discutam despre cultivarea acestei legume, si de a vedea cum pot fi ajutati cei care cultiva pentru propriul consum, haideti sa discutam putin despre aceasta leguma. Veti putea afla lucruri interesante in continuare.

Lucruri interesante despre varza

Inainte de a intelege care sunt cele mai importante motive datorita carora aceasta leguma este un aliment sanatos, iata cateva informatii foarte interesante pe care trebuie sa le cunoasteti despre varza.

  • Varza este o leguma pe care o gasim disponibila pe piata pe tot parcursul anului.
  • Este una dintre cele mai vechi legume cultivate inca din anii 1600.
  • Aceasta leguma vine in diferite soiuri, cum ar fi varza verde sau rosie.
  • Este o sursa buna de fibre, vitamina C, vitamina K si este saraca in grasimi saturate.
  • Sucul de varza vindeca durerile de stomac si ulcerele intestinale.
  • Aceasta leguma cu are foarte putine calorii in compozitie, si este un aliment care trebuie adaugat in dieta de slabire.
  • Varza ajuta la o digestie buna, deoarece aceasta leguma mentine colonul si tractul digestiv intr-o stare sanatoasa.

Se spune ca datorita valorii nutritionale a acesteia, varza are urmatoarele beneficii pentru sanatate: previne ulcerul de stomac, ajuta la scaderea in greutate, ajuta la reducerea riscului de cataracta, reduce riscul de a dobandi boala Alzheimer, are proprietati antiinflamatorii, intareste sistemul imunitar si poate preveni cancerul.

De-asemenea, datorita valorilor sale nutritionale, poate preveni bolile de inima, poate intari oasele si dintii, poate fi buna pentru femei in timpul sarcinii (este este bogata in acid folic, si poate ajuta fatul sa aiba o sanatate buna, si de asemenea ajuta la producerea laptelui matern).

Totodata, varza are multe beneficii pentru piele pe care o curata, o face mai clara, poate vindeca pielea si poate ajuta la obtinerea unui aspect mai tanar. Varza se spune ca are de-asemenea beneficii si pentru sanatatea parului.

Dupa cum se poate vedea din cele discutat anterior, varza are o multime de beneficii atat pentru sanatate, cat si pentru piele si par. In aceste conditii, este firesc ca varza sa fie atat de cautata pe piata.

Acesta este un mare avantaj pentru agricultori, care isi pot vande in timp record culturile de varza. Exista insa si persoane care cultiva varza pentru propriul consum. Acum, se poate folosi motocultorul pentru a usura munca celor care cultiva varza pentru propriul consum.

Un motocultor Rabota K7 75q de exemplu, este ideal pentru prelucrarea terenurilor inainte de a insamnata solul. Practic, cei care doresc sa cultive varza in propria gradina, au nevoie de acest utilaj care este deosebit de eficient pentru ca le usureaza munca.

Rabota K7 75q este un motocultor ideal pentru suprafete de teren de peste 8000 de metri patrati. Acesta are un motor pe benzina (euro 5), si 7 CP. Acestui utilaj ii pot fi atasate si diferite accesorii. Plugul de arat de exemplu este un accesoriu ideal pentru un astfel de motocultor. Exista si plug de blilonat, sau alte accesorii care pot fi cumparate la pachet cu un astfel de utilaj.

Asadar, varza are multe beneficii de oferit, si ar fi pacat sa nu profitati de acestea, mai ales ca o puteti cultiva in propria curte.

0 Shares
You May Also Like