De ce tații sunt supereroi și cum îi răsplătim?

0 Shares
0
0
0

Fiecare fată are nevoie de un tată, dintr-un milion de motive. Tatăl este cel mai mare îndrumător al nostru. Tatăl este cel mai mare confident al nostru.

Părinții ne arată tipul de bărbați pe care îi merităm în viața noastră. Uneori, părinții ne spun lucruri pe care nu vrem să le auzim pentru binele nostru și rămân fermi în deciziile lor deși copiii se mai supără. Și deși ei încearcă să nu ajungă la o confruntare cu odraslele, fetele de obicei sunt mai încăpățânate. Uneori, chiar este necesar ca părinții să fie mai drastici pentru a se asigura că cei mici primesc mesajul, chiar dacă e posibil să le rănească puțin sentimentele.

Fetele știu că tații sunt mai sensibili când vine vorba de micile lor prințese. Știu cum să îi calce pe nervi pe tătici, cum să întreacă limitele și să le înmoaie sufletele atunci când fac vreo năzbâtie și vor să scape nepedepsite. Dacă mama spune nu, îl rugăm pe tată, astfel încât să poată avea probleme pentru că a spus da. Când avem o problemă aparent imposibilă, știm că tatăl poate găsi o cale și o poate remedia.

Tații sunt cel mai bun prieteni ai fiicelor lor. De aceea de ziua lor și cu orice altă ocazie merită să îi răsplătim pentru ceea ce fac pentru noi. Și ce mod mai bun ai putea găsi pentru a-ți răsplăti cel mai important bărbat din viață, decât să îi împlinești o dorință de mult uitată.

De exemplu tatăl meu este mare fan Formula 1 și de mică îmi doream să îi pot oferi bilete la o cursă unde concura pilotul lui preferat. Timpul a trecut și în sfârșit am ocazia să îi fac o surpriză. Acest mod nou de a oferi cadouri experiențe mi se pare mult mai inspirat și mai memorabil decât un obiect, care poate și pe acela îl dorește, dar nu are cum să reziste o viață întreagă precum amintirile.

Iată câteva motive pentru care tata este eroul meu și sunt sigură că oricine citește se regăsește în aceste rânduri:

El mă susține.

Oricât de îndepărtate par visele mele, tatăl meu este singura persoană pe care pot conta întotdeauna pentru a mă lua în serios și a-mi oferi un feedback bun. El are încredere în mine, ceea ce îmi dă și mie speranțe că voi reuși.

El m-a învățat abilitățile necesare pentru a face față oricărei situații

Când mă simt copleșită și simt că nu mai ies la liman, tatăl meu m-a învățat cum să mă calmez. Am învățat cum să fac față furiei și anxietății, lucruri cu care nu am știut niciodată să mă descurc.

El subliniază când greșesc.

Nimănui nu-i place să audă că greșește. Dar, când tata îmi spune că greșesc, sunt sincer interesată de ce are de spus. Nouăzeci și nouă la sută din timp, are dreptate, până la urmă. Nu este niciodată nepoliticos când îmi spune unde greșesc și mereu îmi oferă sfaturi bune cu privire la direcția pe care ar trebui să o apuc pentru a mă redresa. Alternativele sale sunt întotdeauna bine gândite și au funcționat în numeroase ocazii dificile.

El mi-a arătat cum să fiu bună cu alții.

Tata este cel mai bun bărbat din lume. Una dintre cele mai mari valori pe care mi-a insuflat-o a fost să fiu bună și înțelegătoare cu ceilalți. A ajuta pe cineva aflat în necaz nu numai că îl face pe acel om să nu se simtă singur în mijlocul unei probleme, dar îți umple și ție sufletul că ai putut face o faptă bună. Tatăl meu este un om modest, cinstit și cu inimă bună și sunt recunoscătoare și norocoasă că am obținut chiar și o fărâmă din caracterul lui.

El m-a învățat cum să fiu eu.

Cel mai important lucru pe care tatăl meu m-a învățat vreodată a fost cum să fiu eu. Nu eram atât de sigură de cine sunt sau de unde să încep în viață. El m-a condus mereu în direcția corectă, nu doar pentru el, ci și pentru mine. El și-a propus să-și facă copilul cât mai fericit și de aceea este un supererou!

Tatăl meu este un iubitor și un luptător. El s-a luptat cu multe lucruri stupide în care am întrat,iar la final a râs de ele, triumfător. El m-a iubit în ciuda lucrurilor oribile pe care le-am făcut și îi sunt pentru totdeauna recunoscător pentru asta. Tatăl meu este supereroul meu și nu există nimeni pe această lume care să fi putut să îndeplinească acest rol mai bine ca el.

 

0 Shares
You May Also Like