Despre ceasurile de mana

0 Shares
0
0
0

Inca mai sunt persoane atrase de complexitatea tehnica si de precizia ceasurilor care prin intermediul unor roti dintate mici si arcuri, afiseaza informatii despre astronomie si despre timp.

In plus, pentru ca mecanismele pot sa fie facute manual, un ceasornicar pasionat poate sa le inteleaga si le poate repara. Daca doriti sa vindeti sau sa amanetati un ceas cautati pe internet cumparam ceasuri si veti gasi nenumarate persoane interesate.

Comparativ cu majoritatea celorlalte aparate de la ceasuri se asteapta sa mearga zi de zi pentru foarte multi ani, in plus un ceas de mana va trebui sa mearga la diverse temperaturi si in mai multe pozitii.

Chiar si in momentul in care se misca haotic ceasurile merg cu o precizie foarte buna. Un ceas ce o ia inainte sau care ramane putin in urma are o eroare foarte mica si respecta valorile pentru precizie care sunt cerute in mod uzual de la instrumete stiintifice care ar rebui sa fie manevrate cu foarte mare grija.

Luand in calcul toate aceste aspecte nu este de mirare ca oamenii apeciaza priceperea, maiestria si ingeniozitatea care se materializeaza in ceasuri de mana mecanice.

Desigur sunt si alti fatori pentru care sunt peferate ceasurile. Michael mentioneaza ca unor anumite persoane nu le place faptul ca la cele mai multe ceasuri care au cuart este necesar sa le schimbe din cand in cand bateria. Prin urmare, va trebui sa determinam ce ne ajuta in momentul in care decidem ce ceas vom utiliza.

In primul rand va trebui sa fie un ceas care ne place. Pentru multe persoane acest lucru inseamna ca trebuie sa fie un ceas nu doar functional si practic ci si estetic. In plus ni se recomanda sa tinem cont si de ceea ce dorim de la ceas.

Va trebui sa determinam daca ceasul urmeaza sa fie purtat in fiecare zi sau numai la ocazii speciale, daca exista posibilitatea de a fi supus unor socuri sau unor temperaturi extreme. Expunerea in mod regulat la substante chimice sau la apa din mare poate sa distruga curelele si carcasele si prin urmare cel mai intelept este sa tinem cont de toate aceste detalii pentru a nu distruge ceasurile.

In ceea ce priveste pretul este bine sa ne decidem dinainte ce suma vom cheltui si sa incercam pe cat posibil sa ne incadram in ea. In general ceasurile mecanice sunt ceva mai scumpe decat ceasurile cu cuart si totusi nu este recomadat sa uitam ca multe ceasuri pot sa aiba acelasi mecanism de baza.

Mecanismul este partea care se afla inchisa sub carcasa si care masoara in mod real timpul. In general aceste mecanisme sunt foarte bine realizate si proiectate.

Diferentele de pret sunt datorate partilor mai putin functionale cum ar fi cureaua sau carcasa de care dispune ceasul. Un pret mai mare nu se va traduce prin precizie mai mare sau fiabilitate sporita.

Cu ceasurile de mana este mult mai usor sa stiti cat este ora si cand cunoasteti cate ceva despre istoria ceasurilor va va fi mult mai usor sa apreciati valoarea acestor instrumente. Nu-i asa ca v-ati simti pierduti fara ceas?

0 Shares
You May Also Like