Dinozaurii si impactul lor asupra omenirii! 

0 Shares
0
0
0

Dinozaurii au format o adevărată eră acum 250 de milioane de ani, fiind prezenți în viața noastră chiar şi astăzi, prin intermediul figurinelor dinozauri, atât de prezente în magazinele de jucării sau în muzee.

Cu siguranță dacă vă uitați printre jucăriile copilului dumneavoastră, veți găsi cel puțin un dinozaur de jucărie, mai ales dacă micuțul dumneavoastră este pasionat de aceste creaturi. Însă, în articolul de astăzi vom discuta despre aceste vertebrate atât de populare, astfel încât să le aflați trecutul palpitant.

Deși pare greu de crezut, aceste creaturi s-au răspândit pe aproape toată suprafața Pământului, acum 250 de milioane de ani. Au dominat mai mult suprafața terestră, aerul şi apa fiind total excluse. Aceștia aveau niște proporții impresionante, fiind foarte înspăimântători din cauza numeroaselor gheare și a ascuțiților dinți.

Dinozaurii au un anumit criteriu de clasificare destul de amplu, însă, vă putem spune că aceștia erau patrupezi sau bipezi sau chiar patrupezi și bipezi, în funcție de zona și situațiile în care erau puși de la zi la zi. Mai mult de atât, un lucru foarte impresionant îl reprezenta modalitatea de a se hrăni, unii dinozauri fiind carnivori iar alții erbivori.

Cei carnivori erau nevoiți să se hrănească cu alte specii de dinozauri, iar cei erbivori se foloseau de plantele de la acea vreme. Din cauza lipsei substanțelor nutritive din plante, aceste specii își procurau destul de greu hrana, atingând dimensiuni remarcabile.

Ce s-a întâmplat cu ei?

Din păcate, se spune că aceste specii au dispărut acum 65 de milioane de ani, înainte de apariția omului pe Terra, din lipsa hranei atât de necesare. Se spune că au avut loc mai multe schimbări în ceea ce privește clima de la acea vreme, fapt care a contribuit destul de mult la dispariția dinozaurilor.

Acum, aceștia mai pot fi regăsiți doar în anumite muzee, în cadrul cărora se pot afla informații mult mai palpitante despre trecutul acestor creaturi, aparent ciudate.

Referitor la copii, cei mici pot afla mai multe prin intermediul parcurilor de distracții, atât de preferate de poznașii noștri sau prin intermediul figurinelor dinozauri, jucării foarte preferate și prezente în cutia fiecăruia.

Chiar dacă nu mai există de peste 60 de milioane de ani, aceste specii mai trăiesc prin intermediul acestor mijloace atât de populare şi prezente, mai ales în perioada vacanțelor, când cei mici au ocazia de a vizita și a cunoaște mai mult.

0 Shares
You May Also Like