Este vară și vrei să îți ții copilul ocupat cu diverse activități? Iată 4 idei de pus în practică

0 Shares
0
0
0

Vara a sosit și ai noștri copii sunt acasă, dornici de diferite activități. Pentru majoritatea părinților poate fi dificil să găsească activități distractive și captivante care să îi țină pe copii distrați și ocupați. Dacă și tu te regăsești în această categorie, ai ajuns unde trebuie. Citește acest articol în continuare și află ce idei poți pune în practică cu al tău copil chiar astăzi!

Vezi ce activități să pui în plan și tu

  • Ajută-l să scrie o poveste

Dacă al tău copil deja știe să scrie, o activitate potrivită ar fi crearea unei povești. În acest fel își poate dezvolta abilitățile de scriere creativă. Îl poți pune să creeze un personaj, să îl descrie și să povestească prin ce provocări va trece personajul. Acest lucru poate fi făcut ca o activitate de grup, fiecare membru al familiei contribuind la poveste. Nu numai că această activitate este distractivă, dar ajută și la dezvoltarea abilităților de scriere și îl ajută pe copilul tău să învețe să se exprime mai bine. Pentru această activitate poți alege caietele de pe CRTBirotica.ro. Aici vei găsi numeroase modele din care să alegi și la prețuri pentru fiecare buzunar!

  • Activități artistice 

Activitățile artistice sunt o modalitate excelentă de a stimula imaginația copilului tău în timpul vacanței. Nu numai că această activitate este distractivă, dar îl ajută și la dezvoltarea abilităților de creare și de a concepe un proiect singur de la zero. Poți lua hârtie colorată, hârtie creponată, diverse carioci, ștampile colorate și multe asemenea. Îl poți învăța cum se facă obiecte prin tehnica origami sau cum să deseneze un copac. Ideile sunt vaste, doar trebuie să alegi ceva ce crezi că îi va plăcea celui mic!

  • Ieșiri în natură

Pentru fiecare persoană este important să își petreacă timp în natură, indiferent de vârstă. Așadar, și al tău copil ar trebui să petreacă pe timpul verii cât mai mult afară, în adierea vântului și în razele soarelui. Trebuie să îi explici faptul că este esențial să iasă în natură, să facă mișcare și să se bucure de aerul proaspăt. Acest tip de activitate poate fi orice, de la o excursie cu cortul, la o plimbare în natură, până la vizitarea unui parc zoo din apropiere. În acest fel vei avea un copil dornic care dorește să iasă, să descopere și care să fie curios de împrejurimile sale.

  • Tabere de vară

Această activitate nu te va include pe tine, ci se va concentra doar pe copilul tău. Poți opta pentru o tabără de vară din apropierea orașului tău, dar ține cont și de vârsta copilului tău și de preferințele lui. Așadar, există o varietate de tabere disponibile, de la tabere sportive, la tabere de muzică și chiar tabere de limbi străine (precum cele de limba engleză). Taberele de vară sunt o modalitate excelentă pentru copilul tău de experimenta activități noi și de a își face noi prieteni.

 

Așadar, dacă dorești ca al tău copil să fie ocupat vara aceasta și să se dezvolte într-un mod frumos, optează pentru o activitate sau mai multe activități menționate mai sus. Cu siguranță se va bucura de atenția ta și de dorința de a face lucruri noi cu el.

 

Sursă foto: Unsplash.com

0 Shares
You May Also Like