La ce ai nevoie de atomizoare si pompe de stropit?

0 Shares
0
0
0

In conditiile in care locuiesti in mediul rural si ai pe langa curte o mica livada, cu siguranta iti doresti ca fructele pe le cultivi sa poata fi stropite ca la carte.

Asadar, pentru a-ti putea desfasura activitatea, vei avea nevoie de atomizoare si pompe de stropit, insa exact in acelasi scop vei putea sa folosesti si un motostropitor, iar in cele ce urmeaza vom vedea putin care sunt caracteristicile fiecarui tip de utilaj.

Ei bine in ceea ce priveste atomizorul trebuie precizat faptul ca acesta este un dispozitiv pe care este indicat sa il folosesti pentru suprafetele mici si medii, acesta fiind usor de transportat datorita greutatii sale mici. Un atomizor insa are un motor mult mai putin puternic decat un motostropitor.

Tot in ceea ce priveste atomizorul trebuie facuta precizarea ca el este ideal pentru pulverizarea fina a lichidelor in cadrul tratamentelor cu produsele de uz fitosanitar. Acesta poate fi folosit si pentru dezinfectare sau pentru stropirea fructelor sau a legumelor din sere sau solare, dar si pentru stropirea pomilor, a florilor sau a algor plante.

Se spune ca raza de stropire a unui atomizor este de 10 – 12 metri, asa ca acesta este destul de usor de folosit.

Un detaliu foarte important privind acest utilaj este acela ca in functie de tipul motorului, se pot gasi atomizoare prevazute cu motoare in 2 timpli, si atomizoare prevazute cu motoare in 4 timpi.

Tot atunci cand discutam despre atomizoare mai trebuie mentionat faptul ca exista atomizoare conventionale, atomizoare semi-profesionale si atomizoare profesionale.

In ceea ce priveste motostropitorul trebuie precizat ca acesta este ideal pentru a pulveriza de la distante si intaltimi mai mari, acesta avand un motor mult mai puternic decat un atomizor, insa ce conteaza foarte mult este faptul ca un motostropitor are si un rezervor mult mai mare decat un atomizor.

Marele dezavantaj insa pe care il are un motostropitor in fata unui atomizor este reprezentat de greutatea mult mai mare a acestuia.

Tot referitor la motostropitoare trebuie precizat faptul ca ele sunt diferite de atomizoare si pentru ca se folosesc pentru pulverizarea lichidelor si a solutiilor din domeniul agriculturii, pentru diferitele tratamente cu produse fitosanitare pentru diferite culturi mai mari de 1 ha.

Motostropitoarele sunt prevazute cu rezervoare de substante pentru pulverizare ce au un volum mai mare de 30 de litri. Deasemenea, motostropitoarele se folosesc si pentru pulverizarea solutiilor care sunt destinate combaterii insectelor.

Un alt detaliu important in ceea ce priveste acest utilaj este acela ca greutatea sa este de cel putin 9 – 10 kilograme, iar de regula un motostropitor este tractat de catre un tractor.

Asadar, atunci cand locuiesti la tara si ai o gradina pe care o folosesti pentru a cultiva fructe si legume, cu siguranta trebuie sa stropesti fructele si legumele respective. In acest sens, fie ai nevoie de un motostropitor, fie trebuie sa iti indrepti atentia spre un atomizor si spre o pompa de stropit. Folosind aceste utilaje te vei putea bucura de recolte de invidiat.

0 Shares
You May Also Like