Miss Romania, de la primul concurs si pana la Larisa Popa

0 Shares
0
0
0

Miss Universe Romania este cel mai important concurs de frumusete care se desfasoara in tara noastra, incepand cu anul 1920. La aceste concurs pot participa femeile necasatorite, insa care trebuie sa indeplineasca anumite cerinte.

Cele mai importante dintre acestea sunt cetatenia romana, varsta cuprinsa intre 17 si 25 ani impliniti, domiciliul sa fie stabil in Romania, iar inaltimea concurentelor sa fie minim 1.65 cm.

Fiecare candidata trebuie sa declare pe propria raspundere ca are o stare de sanatate foarte buna, ca nu este si ca nu a fost maritata, ca nu este insarcinata si ca nu are nici un copil natural sau infiat.

De-asemenea, fiecare candidata la titlul de Miss Romania trebuie sa declare pe propria raspundere ca nu a fost subiectul vreunui material indecent, erotic, pornografic sau care sa afecteze normele morale inalte care sunt promovate de acest concurs.

Prima castigatoare a concursului de frumusete care s-a desfasurat pe teritoriul Romaniei de azi, a fost Maria Peligrad din Sibiu (Hermannstadt), la concursul care a avut loc in anul 1906, atunci cand inca Transilvania apartinea de Ungaria.

In perioada interbelica s-au mai desfasurat doua concursuri Miss Romania, dintre care unul organizat de catre revista Realitatea Ilustrata sub egida trustului Adevarul, afiliat la Miss Universe, pe cand al doilea concurs era organizat de catre revista Ilustratiunea Romana, sub egida Universul, afiliat la Miss Europe – Miss Universe.

Concursul a avut mai multe perioade de intreruperi datorita razboiului mondial si datorita perioadei comuniste, insa in anul 1991 s-a desfasurat la Bucuresti sub denumirea de Miss Romania, iar concursul a fost castigat de Daniela Nane. Au mai castigat acest titlu de Miss Romania Corina Corduneanu in anul 1992, in 1993 a castigat Angelica Nicoara, iar in 1994 Mihaela Ciolacu.

In anul 1995, Miss Romania a fost Monica Grosu, Roberta Anastase a castigat concursul de frumusete in anul 1996, pentru ca Diana Maria Urdareanu sa castige in 1997, iar Julia Verdes in 1998.

Apoi, a existat din nou o pauza de mai bine de un deceniu iar pana ca Larisa Popa sa castige in anul 2011 titlul de Miss Univers Romania, in anul 2009, Bianca Elena Constantin a castigat acest titlu, iar in 2010, Miss Romania a devenit Oana Paveluc.

In anul 2011, acest titlu a fost castigat de catre Larisa Popa, cea care a concurat in Brazilia, la Sao Paulo, la editia cu numarul 60, a concursului de frumusete Miss Universe.

Chiar daca a reusit sa castige in anul 2011 acest titlu de Miss Universe Romania 2011, Larisa Popa a concurat si cu un an in urma, insa in ciuda faptului ca s-a calificat in top 10, nu a reusit sa se impuna.

A ales insa sa se pregateasca exemplar pentru urmatoarea editie, si-a depistat la timp greselile pentru a le corecta, si iata ca in urmatorul an, a reusit sa devina Miss Universe Romania 2011.

Asadar, se poate vedea faptul ca acest concurs de frumusete de desfasoara in Romania de aproximativ un secol, desi au existat perioade de pauza datorita razboiului mondial si datorita comunismului.

0 Shares
You May Also Like