Top 5 consultații medicale pe care trebuie să le faci în fiecare an

0 Shares
0
0
0

Efectuarea unor controale medicale regulate este o parte importantă a menținerii sănătății și a stării de bine a fiecăruia dintre noi. Cu toate acestea, mulți oameni nu realizează necesitatea efectuării unor controale medicale regulate și adesea le trec cu vederea. Dacă vrei să știi care sunt 5 examinări medicale pe care ar trebui să faci anual, rămâi aici și citește acest articol în continuare!

Află ce controale trebuie să îți faci și tu

  • Examenul fizic general

Un examen fizic general este unul dintre cele mai importante controale medicale pe care ar trebui să ți-l faci în fiecare an. În timpul unui examen fizic, medicul îți va verifica starea generală de sănătate și va căuta orice semne de potențiale boli sau afecțiuni. De asemenea, ți se vor verifica semnele vitale, cum ar fi tensiunea arterială, ritmul cardiac și temperatura. Dacă medicul va considera necesar, îți poate examina pielea, ochii, urechile și gâtul.

  • Teste de sânge

Testele de sânge sunt, de asemenea, esențiale de făcut anual. Aceste teste pot ajuta la detectarea unor potențiale probleme de sănătate, cum ar fi diabetul, colesterolul ridicat și anemia. De asemenea, este posibil ca medicul tău de familie să dorească să îți verifice nivelul de hormoni și să caute semne de infecție.

  • Examinarea ochilor

Este important să îți faci un control al ochilor în fiecare an. Un examen oftalmologic poate ajuta la depistarea din timp a unor potențiale probleme de vedere, cum ar fi glaucomul.

  • Examenul dentar

Mulți oameni nu își dau seama cât de important este să se facă examene dentare regulate. Dinții sunt o parte importantă a corpului, pe care trebuie să o îngrijim cu strictețe. În timpul unui examen dentar, medicul stomatolog va verifica următoarele aspecte: existența cariilor sau a unor boli ale gingiilor. Dacă știi că ai astfel de probleme, nu mai amâna vizita la medicul dentist. De asemenea, dacă dorești să te bucuri de un zâmbet de milioane, poți opta pentru coronițe dentare de la Centrul de Implantologie Transilvania – o astfel de procedură îți va reda încrederea și te vei bucura de un zâmbet perfect cu care să te mândrești zilnic!

  • Screeninguri pentru cancer

Screeningurile pentru cancer sunt importante atât pentru bărbați, cât și pentru femei. În funcție de vârstă și de factorii de risc, medicul îți  poate recomanda diferite tipuri de screening pentru cancer. De exemplu, dacă ești femeie, ți se poate recomanda un screening mamar și un test Papanicolau sau HPV. Iar dacă ești bărbat, ți se poate recomanda un examen de prostată sau o colonoscopie. 

Este important să ai în vedere faptul că acestea sunt doar câteva dintre controalele medicale pe care ar trebui să le efectuezi anual. Acestea variază în funcție de vârstă și de istoricul medical. De asemenea, este o idee bună să te asiguri că ești la zi cu toate vaccinările.

În concluzie, făcându-ți timp pentru a te programa la controale medicale regulate, te vei putea asigura că ești sănătos. A avea grijă de sănătatea ta este o parte importantă pentru a trăi o viață lungă și fericită!

 

Sursă foto: Unsplash.com

0 Shares
You May Also Like