10 motive pentru a cumpăra un PC second-hand

0 Shares
0
0
0

Calculatoarele second-hand sau refurbished reprezintă o opțiune foarte bună atât pentru uzul personal, cât și pentru angajații din cadrul unei firme. Pe lângă prețul scăzut, PC-urile la mâna a doua vin cu o serie de avantaje care, uneori, depășesc așteptările unui device nou.

Iată cele mai importante 10 motive pentru care să alegi un PC refurbished

  1. Preț scăzut. Evident, cel mai mare avantaj al unui sistem achiziționat la mâna a doua este prețul. De multe ori, la o configurație/performanță cvasi-identică, poți achiziționa un calculator second la jumătate de preț față de unul nou! Trebuie doar să-ți aloci un buget și, în funcție de asta, să alegi cea mai bună ofertă.
  2. Configurație de top. Majoritatea computerelor second-hand vândute au o configurație foarte solidă. Adevărul e că mulți utilizatori optează să renunțe la propriul PC în vederea achiziționării celui mai nou device apărut pe piață. Poți profita de pe urma acestora și cumpăra un PC SH de aici, încă performant și puțin folosit, la un preț imbatabil. Pe interlink.ro găsești multe modele din care poți să alegi exact ceea ce ți se potrivește.
  3. Extra-garanție. Majoritatea PC-urilor second vândute sunt verificate înainte pentru a corespunde din punct de vedere tehnic. Din acest motiv ele vin însoțite de garanție și chiar de garanții extinse. De exemplu, magazinul online de echipamente IT Interlink oferă extra garanții de până la 5 ani la produsele vândute!
  4. Modele diverse. Magazinele IT de profil comercializează o gamă variată de modele de calculatoare, atât desktop, cât și laptopuri, pe care le poți folosi în orice împrejurare.
  5. Mărci de top. Gama largă a modelelor face ca și mărcile sub care se comercializează acestea să fie la fel de diversificate. Practic, nu există firmă de calculatoare pe care să nu o regăsești la vânzare! Dacă ți-ai dorit de mult o marcă anume și nu ai avut banii potriviți, acum e timpul să cauți un model potrivit. 
  6. Sistem de operare inclus. PC-urile refurbished scoase la vânzare vin însoțite cu sistemele de operare deja instalate și verificate: Windows, Linux sau chiar Ubuntu. În acest fel, ești sigur că poți folosi calculatorul chiar din momentul din care l-ai adus acasă.
  7. Nu mai ai alte cheltuieli suplimentare. Calculatoarele second cumpărate vin însoțite de toate licențele programelor și ale sistemului de operare. Astfel, spre deosebire de cele noi, la achiziția unui PC refurbished nu mai ești nevoit să dai alți bani pe această categorie de cheltuieli.
  8. Poți prinde super-oferte. La calculatoarele second oferta este foarte variată! Din acest motiv, magazinele de profil le scot la vânzare la super-oferte, uneori chiar însoțite de toate perifericele necesare: tastatură, mouse, mousepad, etc.
  9. Calculatoarele sunt pre-testate înainte de vânzare. Toate PC-urile SH vândute sunt verificate și certificate pentru a funcționa în parametri optimi, astfel încât acestea să ofere performanțe similare cu cele noi.
  10. Se pot upgrada la cerere. În momentul achiziționării, ai posibilitatea de a îmbunătăți performanțele PC-ului second ales, prin instalarea de componente suplimentare sau cu parametri tehnici superiori.

Este evident că achiziția unui calculator second hand reprezintă o opțiune foarte bună dacă vrei să cumperi un terminal de firmă, cu specificații solide, la un preț imbatabil. Dacă te-ai hotărât să iei un astfel de PC SH, este indicat să o faci de la o firmă și nu de la o persoană fizică, astfel încât să ai o minimă garanție că totul va funcționa în parametri optimi, o perioadă cât mai lungă de timp. 

Sursa foto: Pixabay.com

0 Shares
You May Also Like