Ce este blockchain-ul? Ce aduce nou aceasta tehnologie?

0 Shares
0
0
0

Blockchain-ul este coloana vertebrală a oricărui tip de aplicație descentralizată (D.A.).

Pe scurt: un blockchain este un registru virtual. Stochează informații digitale într-un format criptat pe computerele conectate printr-o rețea. Informațiile digitale pe un blockchain sunt cunoscute sub numele de blocuri.

Tehnologia blockchain are multe utilizări pentru a fi implementată de diferite companii și instituții: date financiare, identitate, contracte inteligente și multe alte utilizari posibile.

De ce este atât de important blockchain

De ce este atât de important blockchain-ul?

  • Date financiare: Blockchain-ul este utilizat pentru a transfera bani peste granițe și pentru a se asigura că banii nu se mută dintr-o țară în alta și nu pot fi confiscati de guverne. Mai mult, cu permisiunea băncilor, utilizatorilor li se permite să își folosească conturile bancare pentru tranzacții internaționale (de exemplu, pentru a trimite bani rudelor).

Acest lucru face ca blockchain-ul să fie o tehnologie excelentă pentru ca întreprinderile, cum ar fi magazinele online, să transfere fonduri fără probleme.

  • Identitate: Folosind blockchain-ul, nu trebuie să furnizați documente, inclusiv documente de pașaport pentru verificarea identității. Datele blockchain sunt stocate pe un registru distribuit și, prin urmare, blockchain-ul poate asigura că anumite informații personale sunt actualizate din când în când, fără a fi stocate sau partajate de către părți (de exemplu, nimeni nu vă poate descărca pașaportul pe telefon și încărca aceste informații pentru altcineva).
  • Internetul obiectelor: Blockchain este coloana vertebrală pentru lumea internetului obiectelor. Este sistemul prin care dispozitivele pot comunica între ele fără probleme.

Cu internetul lucrurilor, orice, de la becuri care emit lumină albastră la mașini inteligente, pot comunica instantaneu și fără probleme.

  • Contracte inteligente: dacă știți că oferiți un cadou și aveți o chitanță, dar destinatarul nu este acolo, puteți avea un contract inteligent pentru a preveni o fraudă. De asemenea, puteți utiliza un contract inteligent pentru a notifica destinatarul asupra livrarii si a parcursului bunului catre el.

De ce este atât de important blockchain

Ce este blockchain: exemplele utilizarii tehnologiei blockchain

„Viitorul banilor va fi blockchain!” – Richard Brownlee

„Vedem nașterea contractului inteligent în infrastructura financiară a viitorului și este aici acum.” – Andrew Keys, cofondator al Bitcoin

Ce este blockchain: Blockchain-ul are potențialul de a revoluționa aproape fiecare industrie și se așteaptă ca blockchain-ul să fie utilizat pentru toate tipurile de tranzacții, în special pentru contracte și proprietatea asupra activelor.

Ce este un contract: un contract este un acord obligatoriu din punct de vedere juridic care transferă o formă de plată sau drepturi de proprietate altei parti, iar părțile  care au convenit asupra acestuia pot fi localizate oriunde în lume.

Blockchain oferă un mijloc robust, sigur și extrem de accesibil de a transfera date și valoare sub formă de bitcoin și crypto. Acesta este o schimbare de paradigma pentru afaceri și guverne care nu își permit să compromită securitatea.

Ce este blockchain: tehnologia blockchain nu va fi doar una dintre multele tehnologii ale viitorului. Va schimba lumea și va modela viitorul.

Să aruncăm o privire la ce poate aduce tehnologia blockchain în lume. Tehnologia Blockchain este un sistem descentralizat de păstrare a înregistrărilor care constă din blocuri de informații. Acestea sunt securizate cu funcții hash sau algoritmi matematici și securizate utilizând o rețea de computere.

Aceste blockchain-uri sunt securizate folosind contracte inteligente care nu pot fi modificate de către terte părți, ceea ce face ca blockchain-ul să fie mai sigur împotriva manipulării. Funcționează fără un controler central sau orice autoritate centralizată.

Într-un blockchain, fiecare tranzacție este verificată și înregistrată. Pe măsură ce nodurile din rețea verifică și înregistrează ceea ce se întâmplă în rețea, sunt create și distribuite date noi și mai precise.

Pe măsură ce înregistrarea continuă să fie adăugată, se creează o evidență mai complexă și mai precisă, cu o credibilitate crescândă pe măsură ce toate înregistrările sunt verificate de mai multe noduri.

Aceasta este ceea ce face ca un blockchain să aibă succes, deoarece permite un schimb transparent de informații între părți fără utilizarea intermediarilor. Acesta este modul în care blockchain-ul va ajuta la crearea unui mediu mai bun pentru orice alte tehnologii să prospere și să-și îmbunătățească valoarea exponențial.

Să vedem câteva dintre numeroasele beneficii pe care le poate avea tehnologia blockchain asupra lumii.

Utilizare în finanțe

Blockchain este o platformă care permite oricui să își creeze propriul registru privat și sigur. Nu aveți nevoie de o bancă pentru a vă crea propriul numerar digital, aveți nevoie doar de un smartphone, desktop sau laptop pentru a face acest lucru. Trebuie sa intelegeti ca telefonul mobil devine cu mult mai mult decat o simpla jucarie si de aceea sfatul nostru este sa il protejati folosind o folie protectie telefon sau o husa de calitate.

Acum oricine poate crea, distribui și valida moneda digitală fără a utiliza o instituție bancară. Ajută la crearea încrederii în economia digitală.

Va transforma industria financiară, care se simte depasita din cauza digitalizării la scară largă. Companii precum Wise.com au demonstrat modul în care serviciile financiare pot fi implementate folosind tehnologia blockchain.

0 Shares
You May Also Like