5 avantaje ale utilizării capacelor din oțel zincat pentru cămine de vizitare și guri de scurgere

0 Shares
0
0
0

Oțelul zincat se obține în urma unui proces chimic specific, esențial pentru rezistența pe care produsul finit o obține la coroziune. Fiind acoperit cu multiple straturi de oxid de zinc, oțelul prelucrat astfel nu mai ruginește la fel de ușor.

De altfel, zincarea diferitelor metale grele este cea mai utilizată metodă pentru prevenirea acestei deteriorări. Vezi care sunt principalele avantaje ale utilizării capacelor de acces realizate din oțel zincat:

1. Gestionarea eficientă a lucrărilor la nivelul infrastructurii subterane

Capacele din oțel zincat acoperă gurile de acces către sistemele subterane de management al apelor, permițând inspectarea, întreținerea sau repararea lor, fără a fi necesare alte săpături. Fiind dispuse din loc în loc, de-a lungul acestor rute aflate sub pământ, gurile de acces acoperite cu aceste capace asigură o abordare punctuală a diferitelor probleme și nevoi.

Săpăturile realizate ad-hoc, pentru rezolvarea anumitor probleme tehnice din acest spectru, cauzează de cele mai multe ori stres printre membrii unei zone afectate, zgomot, praf și timpi de lucru prelungiți peste termenul-limită (mai ales dacă vremea din acea perioadă este capricioasă). Așadar, accesul prin astfel de puncte dispersate omogen este unul extrem de important.

2. Protejează elementele sistemelor subterane împotriva diferiților factori

Capacele de acces au rolul de a proteja aceste sisteme de intruziunea factorilor externi precum apa, murdăria, animalele sau persoanele neautorizate. Prin generarea acestui beneficiu, aceste elemente realizate din oțel galvanizat contribuie la protejarea și prelungirea duratei de viață a instalațiilor subterane, mai ales dacă sunt securizate și cu anumite elemente de prindere.

Furturile, deteriorările produse de rozătoare sau prezența altor animale, căzute accidental în gurile de scurgere și sistemele de vizitare neacoperite, pot periclita buna funcționare a infrastructurii subterane pentru tranzitul apelor. În plus infiltrațiile de apă pot duce la deteriorarea infrastructurii și cresc riscul de inundații. Capacele de canal împiedică pătrunderea apei de suprafață în canalizare, minimizând astfel aceste riscuri.

3. Oțelul galvanizat este un material foarte rezistent la diferiți factori

Capacele din otel zincat reprezintă o soluție eficientă, deoarece asigură o rezistență sporită la coroziune și o durabilitate îndelungată. Spre deosebire de alte materiale, oțelul zincat este extrem de rezistent la factorii de mediu, cum ar fi ploaia, zăpada, umiditatea și variațiile de temperatură. Din punct de vedere al optimizării costurilor, este cea mai bună alegere pe termen lung.

Rezistența la coroziune este un alt beneficiu major al capacelor din otel zincat. Stratul de zinc acționează ca o barieră protectoare, prevenind oxidarea oțelului și, prin urmare, coroziunea. Acest lucru este esențial în cazul capacelor de canal, care sunt adesea expuse la medii umede și potențial corozive.

4. Contribuie la obținerea unei imagini mai plăcute a orașului

Dincolo de aspectele funcționale, capacele din oțel zincat pentru cămine de vizitare și guri de scurgere joacă și un rol important pentru estetica unui oraș. În primul rând, asigură mascarea sistemului de canalizare din sol, factor important pentru menținerea nivelurilor ridicate de ordine și curățenie din spațiile urbane publice.

Mai mult decât atât, datorită etanșeității pe care o asigură (atunci când dimensiunile acestora sunt conforme cu cele ale gurilor pe care le acoperă – ex: capac de acces 400×400 din otel zincat), reduc riscul de emanare a unor mirosuri neplăcute, provenite din sol. Sunt disponibile în diferite forme, de aceea, se pot alege în funcție de un anumit stil de amenajare peisagistică.

5. Previn riscul de accidentare generat de neatenție

Nu în ultimul rând, capacele din oțel galvanizat asigură protecția celor care tranzitează arterele rutiere sau pietonale. Cazurile de cădere accidentală (cu o incidență mai mare pe timp de noapte), se reduc semnificativ atunci când gurile de scurgere sau căminele de vizitare sunt acoperite corespunzător. Datorită greutății pe care aceste capace o au, mutarea de pe poziția corectă este mai dificil de realizat, sau chiar imposibilă, daca sunt prevăzute și cu elemente pentru securizarea lor.

În concluzie, rolul capacelor de canal din oțel galvanizat nu este de neglijat. Acestea asigură protecția și siguranța, previn infiltrațiile de apă, facilitează lucrările de întreținere și reparațiile punctuale, contribuind în același timp la estetica urbană. Așadar, joacă un rol vital în funcționarea eficientă a comunității și siguranța membrilor săi.

0 Shares
You May Also Like