Ce este o pergola?

0 Shares
0
0
0

Pergolele va pot transforma spatiul exterior de la plictisitor la stralucit, iar vestea buna este ca acum exista o multime de optiuni, de la pergole simple din lemn si pana la pergole retractabile.

Ce este o pergola?

O pergola este o structura de gradina din lemn in pozitie verticala, care poate sa stea inalt deasupra unei terase sau a unui coridor si, asemanator unui gratar, permite viilor sau plantelor ornamentale sa-si creasca laturile de-a lungul grinzilor.

Acestea sunt utilizate in mod obisnuit pentru a crea zone de pasageri umbrite si zone de sedere, dar pot fi, de asemenea, utilizate in multe alte scopuri. Ele sunt folosite in spatii mai deschise ca surse decorative de umbrire si nu includ neaparat orice fel de scaune. Acest lucru face ca aplicatiile lor sa fie mai diverse decat o structura tipica de patio.

Cum poate o Pergola sa va sporeasca spatiul in aer liber?

Scopul pergolelor este de a oferi o legatura decorativa sau o zona de relaxare umbroasa. Unii oameni pun si o pergola pe veranda lor, astfel incat ei sa stea afara in timpul lunilor fierbinti de vara fara sa se coaca in soarele fierbinte. In cazul in care gradina dvs. are un punct de intrare ia in considerare punerea unei pergole ca baldachin pentru a face calea catre gradina dvs. mai ecologica si naturala.

De asemenea, puteti achizitiona o pergola supradimensionata pentru a se potrivi unui gratar, unui bar sau un spatiu de masa pentru oaspeti.

Incercati sa puneti o pergola in fata unei ferestre insorite a dormitorului. Nu numai ca va arata elegant, ci va veti bucura si de un miros fantastic in functie de florile pe care decideti sa le creasca. Imaginati-va ca va treziti la mirosul florilor dvs. preferate dimineata. Vei crede ca ati mers in vacanta, chiar daca sunteti acasa. Nu trebuie sa va faceti griji daca dormitorul dvs. se afla pe un etaj superior, deoarece o pergola poate merge si pe balcon.

Daca doriti ceva special, puteti sa aveti o pergola construita in afara bucatariei dvs. si astfel cultivati struguri, rosii si alte legume pe baza sub umbra pergolei.

Ce culori ar trebui sa alegeti pentru o pergola?

Exista multe culori si stiluri de pergole disponibile pentru a se potrivi cu orice schema de design. Puteti parcurge traseul de contrast prin imbinarea unei pete inchise ca Steaua Neagra cu plante stralucitoare sau invers.

Daca aveti mobilier de exterior in culori solide, ati putea gasi o pergola care sa se potriveasca si cu setul dvs., apoi trenati plantele de culoare complementara. Pentru a spori capacitatea naturala a pergolei de a raci spatiile, incercati sa faceti o culoare in culoarea deschisa, cum ar fi Driftwood Beige, pentru a reflecta lumina soarelui.

De asemenea, nu trebuie sa fie alb – ati putea opta si pentru o culoare pastela precum Habor Green pentru a se amesteca cu frunza dvs. un pic mai mult. De asemenea, puteti opta pentru o culoare naturala de lemn, cum ar fi Cedrul rustic si culorile de plante scazute pentru a da ochiului o pauza de la orice flori luminoase sau spectaculoase din gradina dvs.

Ar fi o pergola o alegere buna pentru casa ta?

Sper ca am raspuns in final la intrebarea dvs. “Ce este o pergola?”. Daca o pergola ar functiona bine cu casa dvs, depinde de ce spatiu trebuie sa lucrati si cu cat este mai mare spatiul, cu atat mai bine.

Indiferent daca alegeti sa o conectati la casa dvs. sau nu, o pergola aduce un sentiment de atractie artistica clasica la aproape orice exterior. In plus, prin alegerea unei culori excelente pentru pergola, se poate potrivi in orice loc, si poate da dovada de design-intelept. Singura limita pentru imbunatatirea spatiului exterioara este imaginatia ta.

In plus, un alt motiv pentru care se poate spune ca o pergola, si mai ales o pergola retractabila (care ofera o acoperire eleganta care permite zonelor din spatiile exterioare sa reziste chiar si in conditii de ploaie, grindina sau soare foarte puternic), ar fi deosebit de utila nu doar pentru locuinta dvs. ci pentru orice alta locuinta, dat fiind faptul ca in cazul in care vreodata veti dori sa vindeti locuinta, aceasta va creste valoarea locuintei.

0 Shares
You May Also Like