Casa si gradina

Cele mai bune oale pentru plita cu inductie

Cele-mai-bune-oale-pentru-plita-cu-inductie
1.4KViews

Deja gospodinele care au o bucatarie moderna in care se regaseste si o plita cu inductie, cel mai probabil cunosc faptul ca aceasta nu este compatibila cu toate vasele de gatit.

Acesta este si motivul principal pentru care care gospodinele care au in bucatarie o plita cu inductie, ar trebui ca inainte sa isi cumpere un set cratite ieftine, sa se informeze daca acele cratite sunt compatibile cu plita pe care o detin.

Un amanunt foarte interesant este acela ca suprafata vitroceramica nu se incalzeste, insa aceasta preia din caldura emanata de catre vas, asa ca este important sa nu fie pusa mana acolo unde a stat oala, la scurt timp dupa indepartarea acesteia.

Ei bine, gospodinele care isi doresc de exemplu o cratita ceramica Peterhof, sau orice alta cratita sau oala, trebuie sa stie ca acestea trebuie sa aiba o baza magnetica.

Cel mai indicat pentru o gospodina ar fi acela de a-si alege un set complet de vase pentru gatit, care sa contina si oale, dar si cratite mai mici sau mai mari, dar si tigai de diferite dimensiuni.

Fireste, se pot alege chiar si seturi de oale si de tigai, in conditiile in care gospodinele au deja acasa mai multe cratite. Un lucru foarte important de precizat insa este acela ca in cazul in care sunt achizitionate separat, acestea pot costa mai multi bani decat in cazul achizitionarii la set.

Ei bine, pentru a face cele mai bune alegeri, cu siguranta gospodinele vor trebui sa tina cont de cateva aspecte foarte importante. In primul rand, in ceea ce priveste oalele pentru plita cu inductie, trebuie precizat ca este important materialul din care acestea sunt confectionate.

Pentru o plita cu inductie, ideale sunt oalele din inox, sau cele din ceramica. Daca inoxul are o durata de viata foarte mare, despre ceramica trebuie sa precizam ca aceasta este antiaderenta, adica nu lipeste mancarea.

Gospodinele care au de gand sa isi cumpere un set de oale pentru plica cu inductie, trebuie sa fie atente si la accesoriile oalelor. De regula capacele sunt accesoriile cu care vin la pachet aceste oale, iar capacele de preferat ar trebui sa fie din sticla termorezistenta.

In ceea ce priveste aspectul acestor vase de bucatarie, trebuie precizat faptul ca acesta difera foarte mult de la o oala la alta si de la o cratita la alta.

Tot referitor la aspect, trebuie precizat faptul ca exista oale gradate la interior, iar acest lucru este foarte important, pentru ca se poate vedea cantitatea de mancare din ele.

Exista chiar si oale pentru plita cu inductie care sunt compatibile cu masinile de spalat vase, ceea ce inseamna ca gospodinele nu vor mai petrece mult timp in bucatarie pentru a spala vasele.

Cele mai bune vase pentru bucatarie, sunt fara doar si poate cele scoase pe piata de catre producatorii de top, insa acestea de regula au si preturi destul de piperate, insa gospodinele sunt constiente de utilitatea lor, asa ca nu se uita la bani atunci cand trebuie sa isi aleaga oale pentru plita cu inductie.