5 lucruri pe care nu ar trebui sa le cumperi de la o casa de amanet

0 Shares
0
0
0

Stim, vizita la o casa de amanet poate fi foarte benefica pentru tine, poti gasi acolo adevarate chilipiruri, dar nu te-am sfatui sa cumperi unele dintre urmatoarele categorii de obiecte. Pentru amanet telefoane la preturi avantajoase, intra pe BestAmanet.ro.

De ce asta? Din cauza faptului ca acest gen de obiecte se perimeaza foarte repede, sunt susceptibile defectiunilor de tot felul, care pot fi de cele mai multe ori spontane si nu se intampla din vina ta, ci din simplul fapt ca aceste obiecte au o vechime destul de mare, sunt device-uri (obiecte) electronice depasite, care pur si simplu si-au cam incheiat ciclul de viata si pentru acest motiv, nu merita sa le cumperi tu.

Poti face asta pe termen scurt, daca obiectul este foarte ieftin si nu ai de gand sa te folosesti de el mai mult de cateva luni sau maxim 1 an. Iata ce fel de obiecte nu ti-am sugera sa cumperi niciodata de la o casa de amanet ce ofera la vanzare device-uri electronice (video-playere, dvd-player / recorder, pc-uri desktop, laptop-uri si jocuri video).

Daca te pricepi foarte bine sa analizezi astfel de produse si consideri vreunul dintre ele ca fiind foarte fiabil (va putea functiona destul de mult timp fara probleme, din momentul cumpararii), atunci il poti cumpara. Daca nu te pricepi si nu esti sigur, cel mai indicat ar fi sa nu cumperi produsul respectiv.

1.    Computerele si laptop-urile. Un computer este un device electronic destul de complex si asamblat din componente diferite (care pot diferi si ca brand, model, generatie, etc.)

Casa de amanet va verifica daca un anumit pc functioneaza inainte de a-l pune in vanzare, dar nu vor face anumite teste avansate, pe care le pot face numai depanatorii de specialitate.

Astfel, te vei trezi ca pc-ul proaspat cumparat de la un amanet se blocheaza sau se restarteaza fara motiv, iar tu nu il mai poti returna “in termen de 15 zile”, asa cum o poti face la orice magazin online si nici nu-l poti trimite la service, in baza garantiei, pentru simplul fapt ca nu ai o garantie.

2.    Jocurile video si sitemele de jocuri video. Acest gen de device-uri aduse intr-o casa de amanet au fost de obicei folosite excesiv (au controller-e care nu mai functioneaza ca la inceput, se apasa greu, unitatile de cd/dvd incarca jocurile foarte greu, etc.) De aceea nu ti-am recomanda sa cumperi un astfel de device.

3.    Dvd-urile si blu-ray-urile. La fel este cazul si cand vine vorba despre dvd-uri, cd-uri, blu-ray-uri sau playere pentru acestea.

4.    Telefoane mobile/smartphone-uri. Telefoanele sunt unele dintre cele mai furate obiecte. De aceea, multe case de amanet prefera sa nu le accepte. Cumpara un astfel de device, doar daca respectiva casa de amanet are o reputatie solida si daca te pricepi sa alegi produsul respectiv.

5.    Ceasurile-bijuterie. Poti gasi ceasuri cu insertii din aur sau diamante de exemplu. Desi acestea sunt bijuterii in sine si valoreaza ceva bani, ceasul respectiv poate fi un fals, iar daca il cumperi pentru o posibila revanzare, nu vei castiga prea mult sau este foarte posibil sa nu castigi nimic in plus.

0 Shares
You May Also Like