Ce sunt rulmentii unei masini de spalat?

0 Shares
0
0
0

In zilele noastre din ce in ce mai multi oameni opteaza pentru cumpararea de masini de spalat noi si ieftine decat pentru repararea celor vechi. Uneori repararea unei masini de spalat recurgand la ajutorul unui service de masini de spalat poate fi o solutie excelenta.

Spre exemplu, service-ul de masini de spalat Washservice.ro reprezinta, fara doar si poate, unul dintre cele mai importante service-uri din Bucuresti, daca nu chiar din tara.

Vom vorbi in celeĀ  ce urmeaza despre ce sunt rulmentii unei masini de spalat si ce rol au acestia in constructia unei astfel de masini.

Atunci cand rufele sunt puse intr-o masina de spalat, acestea ajung in cuva, sunt miscate, amestecate in apa cu sapun, clatite cu apa curata si in cele din urma sunt stoarse inainte de a fi indepartate pentru a fi puse la uscat.

Intregul proces functioneaza datorita faptului ca acea cuva este capabila sa se miste inainte si inapoi, agitand si mai apoi invartind hainele in masina. Cuva este capabila sa se miste datorita faptului ca este asezata pe rulmenti, un grup de bile mici de otel care ii permit sa se miste in voie.

Rulmentii masinii de spalat nu sunt liberi in masina, ci sunt dispusi intr-o piesa rotunda, cu o gaura in centru pentru axul cuvei. Aceasta intreaga parte, bilele si cadrul care le tine, sunt adesea numiti rulmenti. Ansamblul de rulmenti este dispus in partea inferioara a cuvei. Intreaga cuva se sprijina pe rulmenti.

De multe ori, problemele cu rulmentii nu sunt neaparat evidente din moment ce acestia nu se pot vedea fara demontarea partii inferioare a masinii de spalat. Exista, insa, cateva simptome care ne pot ajuta sa identificam problemele cu rulmentii. Cu toate acestea, de multe ori, exista mai multe cauze posibile pentru fiecare simptom, prin urmare, prezenta unei conditii specifice nu reprezinta neaparat un semn al defectarii rulmentilor.

Unul dintre cele mai frecvente semne ale defectarii iminente a rulmentilor este reprezentat de acel zgomot puternic care se produce la orice spalare sau centrifugare. Zgomotul poate fi perceput ca un tipat ascutit, strident sau poate suna ca o frecare puternica sau macinare. Acest zgomot creste in intensitate de-a lungul timpului, pe masura ce rulmentii se uzeaza si devin incapabili sa mai sustina cuva masinii de spalat. In cele din urma, masina de spalat va inceta sa mai functioneze corespunzator.

Un alt semn extrem de comun care arata ca exista probleme cu rulmentii este prezenta apei in cuva dupa ciclul de stoarcere. In mod normal, apa se invarte rapid, iar forta centrifuga o impinge pe toata in afara cuvei, de unde este drenata prin furtunul de scurgere. Rulmentii avariati nu permit cuvei sa se invarta liber, facand-o pe aceasta sa retina apa la sfarsitul ciclului de stoarcere.

Aceasta problema poate fi o simpla blocare a furtunului prin care se face scurgerea, astfel incat furtunul este cel care trebuie verificat, iar masina ar trebui urmarita pentru a vedea daca a noastra cuva se misca liber in timpul ciclului de spalare.

0 Shares
You May Also Like