Producatorul elvetian de ceasuri Doxa are o istorie de peste un secol

0 Shares
0
0
0

Unii producatori de ceasuri impresioneaza prin traditie si prin activitatea indelungata, de decenii.

Asa se intampla si cu producatorul de ceasuri Doxa, care si-a inceput activitatea in anul 1889, in Elvetia, Doxa fiind o companie infiintata de catre Georges Ducommun.

Extrem de interesant este faptul ca nu poate fi descrisa istoria acestei companii fara sa fie mentionat printul roman George Valentin Bibescu. Astfel, acesta a parcurs cu masina sa, un model Buick, distanta Geneva-Bucuresti, in anul 1902, in doar 73 de ore si 45 de minute. Acest timp record a fost cronometrat cu un ceas de buzunar Doxa, daruit de Ducommun.

Georges Ducommun s-a nascut in anul 1868 in localitatea elvetiana Le Locle, iar la varsta de doar 12 ani devine ucenic la o unitate specializata de inserare a mecanismelor de ceas. La varsta de doar 20 de ani infiinteaza propria afacere de reparare a ceasurilor, iar in anul 1889 infiinteaza viitoarea firma de ceasuri Doxa.

La scurt timp, firma de ceasuri inregistreaza importante realizari, iar in anul 1906 primeste o medalie de aur la Expozitia Internationala de la Milano. Doi ani mai tarziu Doxa patenteaza primul ceas cu mecanism cu rezerva de energie de opt zile, iar anul 1911 lanseaza pe piata ceasurile cu rezerva de energie de opt zile, care sunt utilizate in intreaga lume drept un standard orar de catre personalul din domeniul feroviar.

Astazi ceasurile elvetiene sunt deosebit de apreciate, iar compania Doxa a contribuit la cresterea popularitatii de care se bucura acestea. Georges Ducommun isi indreapta atentia catre producerea de ceasuri pentru bordurile automobilelor si ale aparatelor de zbor, iar in anul 1921 compania Bugatti alege un model Doxa drept un ceas de bord.

In anul 1944 compania lanseaza primul ceas de mana cu secundare, care se opreste la fiecare secunda, iar in anul 1957 este lansata colectia Doxa Grafic, care se remarca prin forma patrata, ceasurile de la acea vreme avand forma rotunda. Aceasta colectie se bucura de un mare succes si este premiata cu o diploma pentru participarea la Targul de la Basel.

In anul 1967 Doxa lanseaza colectia de ceasuri SUB, cu ecran portocaliu, iar in anul 1997 familia Jenny achizitioneaza Doxa, pentru a lansa in anul 2009, la 120 de ani de la infiintarea firmei, colectia speciala „Château des Monts” impreuna cu volumul “Doxa 1989”.

In Romania, Academia Tehnica Militara din Bucuresti a oferit ceasuri Doxa celor mai buni absolventi, iar colectia Muzeului “Nocilae Simache” din Ploiesti impresioneaza printr-o frumoasa colectia de ceasuri apartinand brandului elvetian. Persoanele care indragesc ceasurile de mana Doxa le pot cumpara din magazinele online sau offline.

Astfel, magazinul online de ceasuri Topceas.ro va pune la dispozitie o gama de ceasuri Doxa la preturi accesibile. Brandul elvetian este unul dintre cei mai reprezentativi producatori de ceasuri din Elvetia, care se bucura de apreciere de peste un secol, pentru produsele pe care le-a pus la dispozitie clientilor sai de-a lungul timpului. Chiar daca astazi telefoanele au devenit un indicator al timpului deosebit de util, pentru multi dintre noi ceasurile de mana inca nu si-au pierdut functionalitatea.

0 Shares
You May Also Like