Aparat dentar clasic sau aparat dentar invizibil?

0 Shares
0
0
0

Tratamentele ortodontice sunt din ce in ce mai intalnite in randul pacientilor. Este si normal, in conditiile in care imaginea si zambetul sunt elemente foarte importante, care pot sa decida o angajare, o colaborare sau chiar si o relatie personala.

Astfel, aparatele dentare au inceput sa se vanda din ce in ce mai mult. Doar in Bucuresti au aparut cabinete ortodontice in fiecare sector, in asa fel incat daca iti doresti un aparat dentar bucuresti sector 6, poti gasi solutii la indemana, cu preturi mici si cu doctori competenti.

Desi nu exista o varietate foarte mare de aparate dentare pe piata, pacientii au de ales intre doua optiuni : aparatul dentar clasic si aparatul dentar invizibil.

Cel clasic este acel aparat dentar vizibil, care imbogateste dantura cu niste piese metalice, nu intotdeauna foarte estetice in timp ce aparatul dentar invizibil este un aparat dentar care se pune pe partea interioara a dintilor, in asa fel incat sa nu poata fi vazut din exterior.

Care aparat dentar este cel mai bun insa?

Cei care tin foarte mult la imagine apeleaza la aparatul dentar invizibil. Este o solutie eficienta, care de multe ori poate sa fie destul de scumpa insa. Avantajul major pe care il prezinta este faptul ca pastreaza zambetul curat in toti anii de tratament in timp ce dezavantajul este faptul ca poate sa duca la ranirea limbii, cel putin la inceput si chiar la modificari destul de vizibile in vorbire.

De partea cealalta, desi nu exceleaza din punct de vedere estetic, aparatul dentar clasic este cat se poate de functional, fiind pana acum cea mai buna varianta daca iti doresti un aparat care sa iti ofere eficienta maxima.

Aparatul clasic ajuta la alinierea dintilor, la intarirea acestora si are marele avantaj de a fi ceva mai putin costisitor decat cel invizibil.

Un alt mare avantaj al aparatului dentar clasic este faptul ca nu trebuie sa fie schimbat periodic iar rezultatele sunt mult mai rapide.

Astfel , alegerea unui aparat invizibil sau a unui aparat dentar clasic depinde de cele mai multe ori de necesitatea si de preferinta fiecarui pacient.

Daca esti o persoana pentru care imaginea pe termen scurt este foarte importanta, este bine sa optezi pentru varianta invizibila in timp ce, daca esti o persoana care prefera eficienta, este bine sa optezi pentru varianta clasica.

0 Shares
You May Also Like