Care este criptomoneda care este cu adevarat anonima?

0 Shares
0
0
0

Credeti ca Bitcoin este cea mai privata cripto-moneda din lume? Din pacate, acesta nu este deloc adevarul. Asadar, care este?

Exista mai multe criptomonede concepute special pentru tranzactii anonime. Acest articol va va ajuta sa intelegeti mai bine caracteristicile care fac o criptomoneda anonima.

Este Bitcoin o criptomoneda cu confidentialitate?

La inceput, oamenii au crezut ca Bitcoin este o criptomoneda anonima. Pe masura ce mai multi oameni au aflat despre tehnologia Blockchain, a devenit clar ca exact opusul este adevarat.

Cercetatorii si autoritatile pot gasi informatiile necesare despre fiecare tranzactie pe blockchain-ul public al Bitcoin. Soldul portofelului dvs. poate fi vizualizat de oricine care cunoaste adresa portofelului dvs. Bitcoin. De asemenea, este posibil sa gasiti informatii despre fiecare tranzactie efectuata folosind acest portofel.

Ideea mentionata mai sus este excelenta pentru organizatiile non-profit, guverne si alte organisme publice unde deschiderea este necesara, dar este insuficienta pentru companii si oameni care isi merita confidentialitatea financiara.

Drept urmare, multi interesati de criptomonede si confidentialitate au inceput sa caute modalitati de a face Bitcoin-ul anonim.

Criptomoneda imposibil de urmarit

Ce caracteristici ar face Bitcoin-ul anonim, atunci?

In primul rand, nici expeditorul, nici destinatarul nu trebuie identificati, iar intreaga suma a tranzactiei nu trebuie niciodata facuta publica. Din pacate, blockchain-ul pentru Bitcoin pune aceste informatii la dispozitia oricui stie adresa portofelului dvs.

O criptomoneda anonima ar trebui sa includa, de asemenea, o tehnica de amestecare a tranzactiilor pe care se bazeaza, care este imposibil de spus care expeditor a trimis o anumita plata.

Utilizatorii Bitcoin folosesc mixere Bitcoin sau portofele Bitcoin cu mixere incorporate pentru a face acest lucru. Din pacate, cu diferitele niveluri de succes.

Nu in ultimul rand, o moneda cu adevarat anonima ar trebui sa protejeze adresele IP ale expeditorului si destinatarului. Din pacate, Bitcoin nu este o exceptie de la aceasta. Prin urmare, utilizatorii Bitcoin trebuie sa foloseasca tehnologii care degradeaza experienta utilizatorului, cum ar fi VPN-urile si portofelele Bitcoin anonime. Din pacate, modificari semnificative ale protocolului Bitcoin ar fi necesare pentru a implementa caracteristicile de confidentialitate mentionate mai sus.

Numeroase criptomonede axate pe confidentialitate au aparut ca urmare a naturii conservatoare a ecosistemului Bitcoin.

Cel mai probabil, daca cineva v-ar intreba ce criptomoneda este anonima, ati raspunde cu Dash, Zcash si Monero. Exista mai mult de 70 de jetoane anonime, totusi acestea trei sunt in fruntea listei cu cele mai mari criptomonede de confidentialitate. Majoritatea dintre ele au fost create in timpul boom-ului criptografic si au in prezent o valoare de piata si o utilizare foarte scazuta.

Cele mai imposibil de urmarit criptomonede

Cu o lista atat de lunga de monede criptomonede anonime, Monero este fara indoiala cea mai mare. Monero ofera o varietate de metode de criptografie de ultima ora pentru a obtine un anonimat adevarat.

Anonimatul Monero a fost validat de Jerek Jakubcek, expert strategic pentru Europol. Dl. Jakubcek a explicat, in timpul webinarului Blockchain Alliance, ca tranzactiile Monero nu au putut fi urmarite sau inregistrate, mentionand Blockchain-ul Monero ca punct final al mai multor investigatii efectuate.

„Nu am reusit sa gasim fondurile deoarece suspectul a combinat Tor si Monero. Adresele IP nu erau urmaribile. In consecinta, am ajuns la capatul drumului.” — Jerek Jakubcek, analist strategic al Europol

Ce anume face ca Monero sa fie cea mai privata criptomoneda?

Popularitatea Monero ca o criptomoneda anonima de top nu a fost cauzata de un singur factor. In schimb, Monero foloseste multe tehnici pentru a oferi cel mai inalt nivel de anonimat.

Majoritatea tranzactiilor cu criptomonede sunt deschise publicului. Cu toate acestea, Monero foloseste confidentialitatea fortata pentru toate tranzactiile pentru a se asigura ca niciun utilizator nu poate fi identificat, fie cu buna stiinta, fie fara sa stie.

Reutilizarea adresei este una dintre cele mai frecvente probleme de confidentialitate cu criptomoneda. Cand primiti mai multe plati la aceeasi adresa de portofel, oricine va poate urmari cu usurinta soldul si istoricul tranzactiilor. Pentru a preveni acest lucru, pentru expeditorii Monero se genereaza o adresa Stealth unica, nereutilizabila, din adresa publica a destinatarului.

In plus, Monero foloseste asa-numitele tranzactii confidentiale Ring pentru a ofusca suma transferata in fiecare tranzactie. Prin utilizarea acestui protocol, numai expeditorul si destinatarul au cunostinta de suma care a fost transferata.

In plus, Ring Signatures, o tehnica folosita de Monero, este folosita pentru a combina tranzactii. Cand banii sunt trimisi, acestia sunt trimisi intr-un cerc cu alte tranzactii de dimensiune similara care sunt alese la intamplare.

In aceste tranzactii sunt implicate persoane reale, roboti si mixin. Semnaturile cercului fac imposibila identificarea expeditorului unei anumite tranzactii.

Viitorul progres in materie de confidentialitate, care este dezvoltat doar pentru Monero, va folosi sistemul de ascundere a adreselor IP cu sursa deschisa Kovri. Odata ce va fi introdus oficial, Monero va depasi fara indoiala alte criptomonede in ceea ce priveste anonimatul.

Recapatarea confidentialitatii in criptomonede

Adevarul este ca Bitcoin este cea mai de incredere si mai apreciata criptomoneda din toate timpurile. Dar, exista zeci de mai multe monede axate pe confidentialitate disponibile, iar utilizarea acestora ar fi mult mai sensibila.

Atunci cum poate Bitcoin sa-si recapete anonimatul pierdut?

Deci, cum sa faceti Bitcoin anonim? Puteti schimba Bitcoin cu Monero si nimeni nu va mai poate urmari banii odata ce ii convertiti in Monero. Puteti transforma Monero in Bitcoini noi, nedepistabili, fara nicio referire la istoria sa. Folosind un schimb anonim de bitcoin, puteti efectua manual cele mentionate mai sus.

Din pacate, numarul de schimburi care ofera criptomonede cu adevarat anonime este in continua scadere, pe masura ce industria criptomonedelor devine din ce in ce mai reglementata. Cu toate acestea, problemele suplimentare merita in continuare timp, bani, efort, daca doriti confidentialitate.

0 Shares
You May Also Like