Care este cultul mortilor la hindusi?

0 Shares
0
0
0


Funerarenicolas.ro
ne prezinta cultul mortilor la hindusi. Credintele legate de viata viitoare si ritualul de inmormantare al hindusilor nu sunt foarte diferite comparativ cu cele din perioadele vedice si brahamne. La modul general indienii cred ca exista 7 lumi superioare si 7 inferioare care au pamantul in centru si in total sunt 15 lumi de puritifcare.

In lumea superioara exista sufletele celor drepti si lumile inferioare ale oamenilor pacatori si pe pamant sunt cei care inca mai trec prin mai multe cicluri de reincarnare. Pe langa aceste 7 lumi superioare sunt in regiunile ceresti inca cinci lumi speciale ale diferitelor zeitati principale unde pot ajunge doar muritorii care sunt vrednici sa fie primiti in aceste locuri de mare fericire unde se afla zeii acestia.

In aceste lumi inferioare sunt 21 de infernuri care se numesc in feluri diferite. In centrul lor se afla palatul lui Yama acesa fiind zeul mortilor. Imperiul lui Yama este despartit de taramul nostru prin fluviul de foc pe care il pot trece usor doar cei care au oferit o vaca si o moneda celui care le face slujba de inmormantare. Fiind prins de coada vacii sufletul va trece fluviul rapid.

Altfel are nevoie de 4 ore si in acest timp va suferi grozav din cauza ca apa arde. In regatul lui Yama mortii ajung la judecata in fata lui iar secretarul sau dechise o carte mare in care sunt scrise in fiecare zi toate faptele bune si cele rele ale decedatului.

Daca faptele bune sunt in numar mai mare decat cele rele atunci mortul va fi trimis in lumile superioare insa daca faptele rele le depasesc pe cele bune atunci va ajunge in lumile inferioare intr-unul din infernuri unde chinurile sunt groaznice. Cu toate acestea, tinand cont de conceptia hindusa si raiul si iadul sunt locuri de trecere pentru ca sufletul se reincarneaza mereu pana cand ajunge la purificare deplina si la eliberarea de a se naste din nou.

In ceea ce priveste ritualurile de ingropare putem sa vedem ca ele sunt ca si la celelalte popoare complicate si respectate strict. Inainte ca omul sa moara este pus pe un strat de iarba si pe o panza noua pentru ca in cazul in care moare in pat sau pe covor in cealalta lume va trebui sa care dupa sine patul sau covorul pe care a decedat.

Se leaga la mijloc cu o bucata de banza noua. Urmeaza si o slujba religioasa facuta de un brahman care va turna in gura muribundului un lichid in care se dizolva praf de santal. Utlerior se pune langa muribund o vaca iar pe spatele sau se pune o panza. Coarnele vacii se impodobesc cu ghirlane si cu inele de aur sau cu alte bijuterii.

Persoana trebuie sa tina vaca de coada pentru ca ea sa il conduca in lumea de dincolo unde va avea ocuinta de veci. Vaca si toate ornamentele sunt date ulterior brahmantului care face slujba de intmormantare. Dupa ce persoana isi da sufletul cei care sunt de faa incep bocetul care se prezinta ca o litanie cadentata.

0 Shares
You May Also Like