Care sunt cele mai bune statiuni de vacanta din Tenerife?

0 Shares
0
0
0

Pana nu demult, majoritatea oamenilor cu o situatie financiara buna, alegeau sa isi petreaca vacantele in Tenerife, pentru ca aveau posibilitatea sa aleaga una din statiunile fabuloase. In fiecare an, cel putin 6 milioane de oameni viziteaza Tenerife, motiv pentru care ne-am gandit sa va prezentam pe scurt, cele mai bune statiuni din Tenerife, pentru o vacanta de vis.

Playa de las Américas

Aceasta, cea mai mare statiune de vacanta in insulele Tenerife, a fost construita special in anii ’60 si a ramas deosebit de populara in randul turistilor chiar si in clipa de fata. Nu va asteptati la foarte mult in ceea ce priveste calea sofisticarii, dar vibratia sa mare, plina de inflacarare si zumzet este o atragere indubitabila a turistilor de tot felul.

Alegand sa va petreceti aici vacanta, veti avea multe posibilitati de distractie, incepand de la petreceri si pana la locuri unde sa stati cu familia.

Aceasta statiune impresionanta din Tenerife are cinci plaje principale (in mare parte artificiale, cu nisip din desertul Sahara), unele dintre cele mai mari hoteluri din insula si – pentru cei care doresc sa se indeparteze de hubbub – Parcul Central din Arona, care ofera 42.000 de metri patrati (patru hectare) de gradini cu flora autohtona si mult spatiu pentru a va relaxa departe de multime.

Puerto de la Cruz

Aceasta este principala statiune gasita in partea de nord a Tenerife si a fost anterior cea mai mare insula, si locul unde veneau multi turisti care optau pentru o vacanta in insulele Tenerife. In timp ce turismul aici a inceput inca din anii saizeci, cand era doar un sat pescaresc, a reusit sa pastreze caracterul local cu bisericile, pietele si strazile sale tipic canare.

Statiunea atrage, de asemenea, cateva luni continentale spaniole in lunile de vara. Orasul ramane inca foarte popular in randul vizitatorilor britanici si germani, cu orasul sau pitoresc, plajele cu nisip negru si unele dintre cele mai cunoscute atractii turistice ale insulei, cum ar fi gradina zoologica Loro Parque si parcul de agrement, dar si piscina complexului Lago Martianez.

Innobilat in valea Orotava luxurianta, orasul este inconjurat si de un peisaj verde de flora sub-tropicala si plantatii de fructe, pe care trebuie neaparat sa le vizitati daca ajungeti vreodata in vacanta in insulele Tenerife.

Costa Adeje

Turistii care au ales ca optiune de vacanta Tenerife, cu siguranta s-au simtit minunat in statiunea insorita din Costa Adeje. Si este usor de vazut de ce, in conditiile in care statiunea impresioneaza turistii cu unele dintre cele mai bune plaje ale insulei (Playa del Duque si Playa Fañabé), o selectie larga de hoteluri si o multime de distractii pentru familie.

Aici se regasesc doua dintre cele mai bune parcuri acvatice ale insulei, Siam Park si Aqualand. Asezarea pe coasta de sud a insulei inseamna, de asemenea, soare garantat pentru cea mai mare parte a anului, plus ca nu lipsesc magazine, baruri, restaurante si viata de noapte generala (desi cu o aroma distincta britanica).

Los Gigantes

O parte din varful vestic al insulei, aceasta statiune relaxata isi primeste numele de la stancile uriase care stau chiar in nordul orasului. Orientata in mare masura catre turism, statiunea cuprinde in principal hoteluri, apartamente de vacanta si o selectie de baruri si restaurante care se ocupa in mare parte de piata britanica.

Un port ofera posibilitati de navigatie, scufundari si sporturi nautice, desi cei care cauta viata de noapte vor fi dezamagiti de atmosfera din cea mai mare parte a statiunii.

Los Cristianos

Los Cristianos este a doua cea mai mare statiune de-a lungul coastei de sud a insulei si se simte ca o continuare a Playa de las Americas. Are doua plaje principale, Playa de las Vistas si Playa de los Cristianos, prima dintre ele fiind terminata cu nisip imprumutat din desertul Sahara.

In timp ce exista o multime de moduri in care se afla unitati de luat masa si bauturi, este putin mai relaxata statiunea decat statiunea vecina, motiv pentru care, in consecinta, tinde sa atraga turistul mai matur.

De asemenea, statiunea gazduieste cea mai mare piata stradala a insulei in fiecare duminica, si tot aici se regaseste un port de feribot care face legatura cu capitala Santa Cruz si alte cateva insule vecine Canare.

Puerto Colón

Cu siguranta una dintre statiunile cele mai superbe de pe insula, Puerto Colón este situat pe coasta de sud-vest chiar in sus de Costa Adeje. Lanterele artificiale protejeaza o plaja artificiala cu apa calma si nisip moale, potrivita pentru copii; si de obicei exista o multime de gonflabile distractive care se plimba in jurul golfului.

Portul maritim este plin de iahturi si barci de inalta calitate, plus ca exista o selectie excelenta de excursii cu barca disponibile. Sporturile nautice sunt de asemenea, din belsug.

Playa de la Arena

Aceasta statiune mica si senina de pe coasta de vest a insulei este locul unde turistii pleaca pentru o experienta mai relaxata si mai scazuta. Exista doar trei hoteluri principale, impreuna cu o promenada destul de frumoasa, aliniata cu restaurante turistice.

Statiunea are una dintre cele mai frumoase plaje cu nisip negru, deosebit de curata si in general neaglomerata.  Viata de noapte consta in cateva baruri irlandeze, asa ca oricine cauta ceva mai plin de viata ar trebui sa ia in considerare sa mearga in alta parte, desi si in Playa de la Arena exista un cazinou mic.

0 Shares
You May Also Like