Care sunt cele mai cautate meserii?

5 Shares
0
0
5

Daca vom incepe sa cautam pe internet loc de munca meseriasi vom descoperi ca se cauta din foarte multe domenii. De aceea unui tanar la inceput de drum poate sa i se para foarte greu sa isi aleaga o meserie pe care sa o practice.

Tinerii iau in considerare mai multe lucruri care implica pasiunea pentru un anumit domeniu, dar si posibilitatea de a lua un salariu care sa le asigure independenta financiara. Va recomandam de asemenea sa aveti grija ceea ce alegeti si sa nu faceti alegerile doar prin prisma banilor si va prezentam mai jos cateva meserii care chiar sunt cautate si care sunt platite foarte bine.

O piata dinamica insa nu foarte transparenta este piata locurilor de munca din tara noastra. Sunt putine companii care in momentul in care spun ca angajeaza ofera si o serie de amanunte importante in ceea ce priveste salariile pe care le vor primi angajatii. Cei mai multi din angajatori vor furniza toate aceste informatii numai candidatilor care sunt selectati in prima faza a interviurilor.

Pana in momentul in care lucrurile se schimba si candidatii sunt multumiti ca exista toate aceste locuri de munca. Nu am avea pentru ce sa candidam nu? O privire foarte rapida prin ograda companiilor poate scoate la iveala si cateva meserii foarte cautate de catre angajatori.

Inginerii in constructii sunt destul de cautati. Dupa ce s-a dezghetat piata imobiliara si au aparut proiectele noi precum cele pentru ansamblurile rezidentiale si cladirile de birouri, unul din cele mai des cautate locuri de munca sunt cele din constructii. Pentru a putea gasi un inginer bun angajatorii trebuie sa ofere un pachet salarial bn.

Cu atat mai mult ca in ultima vreme s-a vazut ca inginerii romani sunt curtati chiar si de companiile straine. Prin urmare salariile inginerilor constructori au evoluat de la 400 de euro pentru o persoana incepatoare si pana la 600 de euro si cei care au o experienta vasta pot sa negocieze si pana la 1000 de euro.

Se cauta si specialistii IT. Daca in cazul constructorilor oferetele se misca odata cu proiectele pentru cei in IT lucrurile stau mult mai simplu pentru ca este o meserie ce s-a cautat mereu siĀ  este si una din cele mai bine platite. Indiferent in ce domeniu e prezente orice firma are si un departament in care aduna cei mai buni specialisti din IT.

Pentru ca nu exista si un echiliru intre oferte si cereri bonusurile salariale sunt in general pe masura. O asemenea meserie poate fi platita cu pana la 3000 de euro pe luna si in cotextul evolutiei tehnologice joburile de specialisti in IT vor face parte dintre cele mai cautate meserii pentru urmatorii ani.

Si agentii de vanzari sunt foarte cautati. Aici plaja este destul de larga si cei care vor sa fie agenti de vazari pot sa activeze in diverse domenii de munca pe salarii destul de mari. Indiferent ca se lucreaza in domeniul imobiliar sau ca se angajeaza la companii oarecare agentii de vanzari castiga destul de mult din comisioane.

5 Shares
You May Also Like