Care sunt cele mai usoare limbi straine?

0 Shares
0
0
0

Cele mai usoare limbi straine pentru romani sunt cele care se apropie gramatical si lexical de limba romana. Ne este mai usor sa invatam limbi romanice, care au la baza latina si limbile fata de care ne apropiem din punct de vedere cultural, mai exact franceza si engleza.

Daca inca nu te-ai gandit cat de utila este o limba straina sau nu stii ce limba straina sa inveti, invata engleza, deoarece este o limba usor de invatat prin prisma faptului ca aproape toate filmele sunt in engleza, la fel si melodiile si in plus, este o limba de circulatie internationala care te va ajuta in orice situatie.

Din punct de vedere gramatical si lexical limba latina si limba spaniola sunt foarte apropiate de romana dar apropierea culturala de lumea anglo-saxona care ne inconjoara ne ajuta sa invatam engleza foarte usor. Si limba franceza are o apropiere culturala, dar nu mai are aceeasi influenta pe care a avut-o acum 100 de ani. Limba germana se apropie ca si popularitate de limba franceza.

Atunci cand invatam o limba noua conteaza foarte mult cat de mult seamana limba respectiva cu limba materna si dintre aceste limbi, spaniola si italiana sunt cel mai usor de invatat. Un alt aspect este influenta pe care tarile de provenienta ale limbilor o au asupra culturii noatre. Al treilea aspect are legatura cu capacitatea fiecaruia de a invata o noua limba si de inzestrarea naturala a fiecaruia.

Cele mai usor de invatat limbi pentru noi sunt limbile flexionare, mai exact limbile care au un element morfologic de la care se formeaza cuvinte si alte forme lexicale noi. Limba romana este o limba flexionara.

Daca facem referire la limbile europene, limbile romanice sunt cele care se invata cel mai usor si limbile germanice cum ar fi engleza. Factorii care fac ca invatarea unei limbi straine sa fie mai usoara sunt originea comuna, influenta culturala masiva si tipul lingvistic comun. Cel mai greu de invatat sunt limbile care au sisteme gramaticale sau fonetice diferite in mod radical, cum ar fi mandarina, care este o limba bazata pe tonuri.

Limba engleza este o limba usoara din cauza puterii culturale a lumii anglosaxone. Engleza este probabil o limba mondiala deoarece este vorbita in toate colturile lumii si aceasta influenta se datoreaza impactului cultural al lumii anglo-saxone. Inca de la filmele hollywoodiene si pana la literatura lui Jane Austen si limba engleza utilizata in mediul de afaceri si in companii, engleza se afla pretutindeni in viata noastra.

Puterea culturala a lumii anglo-saxone a propulsat engleza in toate colturile lumii si din punct de vedere social suntem inconjurati de aceasta limba. Pentru romani engleza este din aceasta cauza o limba usoara. Nu avem cum sa evitam sa invatam engleza chiar si cu un nivel minim de cunostinte deoarece se afla peste tot.

Gramatica limbii engleze este usoara daca gandim in comparatie cu gramatica limbii romane care isi are radacinile in limba latina. Este mult mai logica si mai usor de invatat. In plus engleza este o limba muzicala si are foarte multe vocale. In limba engleza cel mai greu este considerat a fi vocabularul.

0 Shares
You May Also Like