Casele de amanet – ce ar trebui sa stii?

0 Shares
0
0
0

Ai nevoie de o suma de bani rapid? Daca ai un pod sau un subsol plin cu lucruri de valoare dar care nu fac decat sa stranga praful, ar trebui sa iei in considerare colaborarea cu o casa de amanet. Esti interesat de amanet auto? Intra pe BestAmanet.ro.

Desi aceasta colaborare iti va aduce cu siguranta ceva bani in portofel, daca esti un novice ar trebui sa stii inca de la inceput avantajele si dezavantajele acestui gen de tranzactii, chiar inainte de a intra in magazin.

Daca ai nevoie de bani mai multi si nu de un imprumut pe termen scurt, casele de amanet nu te pot ajuta sau cel putin nu majoritatea. Pentru acest lucru iti sugeram sa colaborezi cu o banca. Nu ar trebui sa te simti rusinat sau stanjenit de colaborarea cu o casa de amanet, dar sunt cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii.

Nu crede toate zvonurile rele pe care le-ai auzit despre casele de amanet. Au existat cu siguranta si case cu politici nu tocmai legale sau nu tocmai fair-play daca putem spune asa, dar astfel de practici se pierd undeva in negura timpului, nu mai este deloc cazul in 2017.

Casele de amanet nu sunt acele “locuri misterioase” descrise de multe ori in media care nu a intrat inca in acest secol, din punct de vedere al mentalitatilor. In momentul de fata, casele de amanet functioneaza dupa un statut legal modern, asadar respecta legea si nu in ultimul rand, respecta clientii.

Majoritatea arata ca un magazin la interior, sunt foarte curate, beneficiaza de incalzire centralizata, de aer conditionat, etc. Obiectele sunt pastrate in locuri dedicate, sunt ferite / curatate periodic de praf si sunt inventariate regulat.

Obtinerea imprumuturilor.

Iata cum functioneaza pe scurt, o casa de amanet:
–    Casele de amanet ofera imprumuturi colaterale – asta insemnand ca imprumutul este asigurat de un obiect de valoare, pe care tu il duci acolo.Practic, tu aduci la magazin un obiect de valoare care iti apartine si daca proprietarul casei este interesat de acel obiect, il va prelua si iti va acorda o anumita suma de bani, sub forma de imprumut.
–    La aceasta suma de bani va trebui sa platesti si dobanda stabilita de casa de amanet, care este practic profitul casei. Acest gen de imprumut se face pe o perioada determinata si relativ scurta.
–    La finalul acestei perioade, daca nu platesti imprumutul, casa de amanet ramane cu obiectul respectiv si poate decide sa-l vanda mai departe. Poti alege sa vinzi direct produsul si iti va fi acordata o suma de bani, fara titlu de imprumut.
–    Din acel moment, casa de amanet iti poate revinde produsul, catre o terta persoana sau chiar si tie, daca te hotarasti intr-o alta zi, sa te intorci pentru a-l recupera.
–    Platirea imprumutului: Pentru a plati imprumutul, trebuie sa te intorci la casa de amanet pana la termenul de deadline, cu suma imprumutata + un procent anume (dobanda casei de amanet), care iti va fi calculata la inceput.

0 Shares
You May Also Like