Ce beneficii are Ginkgo Biloba?

0 Shares
0
0
0

Ginkgo este un copac mare, care iese in evidenta datorita frunzelor sale in forma de evantai. Este originar din China, Japonia si Coreea, dar este cultivat si acum in Europa si Statele Unite. Arborele ginkgo biloba este considerat a fi unul dintre cei mai vechi copaci vii, care se spune ca dateaza de peste 200 de milioane de ani.

Frunza de ginkgo biloba este de multe ori administrata pe cale orala pentru ca ofera beneficii pentru memorie si, se spune de-asemenea ca ar oferi beneficii pentru anxietate, probleme de vedere si multe alte conditii, dar nu exista dovezi stiintifice bune care sa sustina majoritatea acestor utilizari.

Lista celorlalte utilizari ale ginkgo este foarte lunga. Acest lucru se poate intampla din cauza faptului ca aceasta planta este de foarte mult timp. Ginkgo biloba este una dintre cele mai longevive specii de arbori vii din lume. Copacii Ginkgo pot trai cat o mie de ani. Se spune ca primele utilizari ale lui ginkgo pentru astm si bronsita, dateaza de undeva de priin anul 2600 i.e.n.

Cum functioneaza?

Ginkgo pare sa imbunatateasca circulatia sangelui, ceea ce ar putea ajuta creierul, ochii, urechile si picioarele sa functioneze mai bine. Poate actiona ca un antioxidant, cu scopul de a incetini boala Alzheimer si a interfera cu modificarile creierului care ar putea cauza probleme cu gandirea.

Semintele de ginkgo contin substante care ar putea ucide bacteriile si ciupercile care provoaca infectii in organism. Semintele contin, de asemenea, o toxina care poate provoca reactii adverse grave, cum ar fi convulsii si pierderea cunostintei.

Posibile beneficii:

Anxietate

Cercetarile efectuate odata cu trecerea timpului, scot in evidenta faptul ca luarea unui extract de ginkgo timp de 4 saptamani poate reduce simptomele anxietatii.

Probleme de vedere la persoanele cu diabet (retinopatie diabetica).

Exista unele dovezi in ceea ce priveste faptul ca administrarea extractului de frunze de ginkgo pe cale orala timp de 6 luni, poate imbunatati destul de mult vederea culorii la persoanele cu leziuni ale retinei cauzate de diabet.

Un grup de afectiuni oculare care poate duce la pierderea vederii (glaucom).

A lua extract de frunze de ginkgo pe gura pana la 12,3 ani pare sa imbunatateasca deteriorarea preexistenta a campului vizual in cazul persoanelor cu glaucom. Cu toate acestea, din moment ce cercetarile conflictuale arata ca ginkgo nu impiedica evolutia glaucomului atunci cand este luata doar 4 saptamani, este posibil sa fie nevoie de mai mult timp pentru a vedea o imbunatatire.

Schizofrenie.

Cercetarile arata ca administrarea de ginkgo zilnic pe langa medicamentele antipsihotice conventionale timp de 8-16 saptamani poate reduce simptomele schizofreniei. De asemenea, poate reduce unele reactii adverse precum setea si constipatia si efectele adverse asociate cu medicatia antipsihotica, haloperidol.

Asadar, exista situatii in care administrarea suplimentelor de ginkgo biloba poate avea beneficii, insa pentru a afla mai multe detalii, puteti accesa https://vegis.ro/blog/top-10-beneficii-ale-consumului-de-ginkgo-biloba/.

In ceea ce priveste siguranta suplimentelor de ginkgo biloba, facem precizarea ca ginkgo este, in general, sigur pentru persoanele sanatoase pentru utilizare cu moderatie pana la sase luni. Reactiile adverse severe sunt rare. Mai multe detalii insa, veti putea afla pe site-ul amintit anterior.

0 Shares
You May Also Like