Ce beneficii va ofera cunoasterea limbii engleze

0 Shares
0
0
0

Invatarea unei limbi noi este intotdeauna o idee excelenta. Iti ofera beneficii incredibile care vin cu sprijinul stiintei! Una dintre cele mai utile limbi de invatat este limba engleza. 1,5 miliarde de oameni vorbesc astazi limba engleza.

In intreaga lume, limba engleza este alegerea implicita a tarilor si a industriilor majore. S-ar putea chiar sa fiti surprinsi de unele dintre tarile care va devin mai accesibile doar pentru invatarea limbii. Avantajele invatarii limbii engleze sunt imense si vaste.

Astazi, vom explora cateva dintre aceste avantaje fantastice pe care le-ati putea obtine din invatarea limbii engleze. Unele ar putea chiar sa va surprinda!

Capacitatea de a comunica intr-o limba noua

Principalul beneficiu pe care il obtine o persoana atunci cand se angajeaza sa invete engleza (sau orice alta limba) este capacitatea de a comunica cu limba in sine si de a crea conexiuni cu o gama mai larga a populatiei lumii.

Tine creierul activ

Invatarea oricarei limbi iti mentine creierul activ si provocat. De fapt, creierul tau schimba activitatea electrica si dimensiunea cand inveti o limba noua. Indiferent de la ce varsta incepeti, exista avantaje pentru invatarea unei limbi noi.

Cand decideti sa invatati limba engleza, va oferiti un antrenament mai riguros datorita naturii sale complicate. Deci, daca doriti sa dezvoltati mai mult muschi mentali, engleza este o alegere excelenta.

Faceti mai multi bani

Este posibil ca lumea sa nu aiba o limba globala, dar engleza este optiunea implicita pentru nenumarate forme de comunicare de pe glob. De aceea, unul dintre avantajele invatarii limbii engleze este ca iti imbunatateste semnificativ potentialul de angajare.

Nu numai ca este o acreditiva atragatoare in CV-ul tau, dar este dovedit si statistic pentru a-ti creste potentialul de angajare. In 2014, cei care intra in forta de munca cu fluenta in a doua limba se asteptau la o cota suplimentara de 10% pana la 15%. In aceste trei domenii particulare, engleza este limba directa:

A. Afaceri

Globalizarea a impins limba in zone ale lumii, altfel s-ar putea sa nu ajunga. Un sondaj recent pe LinkedIn a dezvaluit ca 90% dintre directorii de resurse umane, directorii generali de administratie si CMO-urile au afirmat ca faptul ca a avea angajati vorbitori de limba engleza este benefic pentru afacerile lor.

Probabil sustin acest lucru, deoarece impactul englezilor asupra lumii afacerilor a fost resimtit de mult. Astazi, este un element principal in sectorul de afaceri.

B. Stiinta

Stiinta este, de asemenea, o comunitate in mare masura centrata pe engleza. Cu termeni noi si articole publicate, cel mai probabil sa apara in engleza, avantajele invatarii limbii engleze sunt imense.

C. Internetul

Incepand cu doua tari de limba engleza (Marea Britanie si SUA), Internetul a avut intotdeauna un avantaj pentru vorbitorii de engleza. Unul dintre avantajele invatarii limbii engleze este accesul la 55% din continutul disponibil pe internet astazi.

Astazi, acest lucru a adus comunitatea digitala in faldul limbii engleze si face ca aceasta cunoastere sa fie practic o cheie pentru internet.

Una dintre cele mai bune limbi de invatat pentru calatorii

Daca credeti ca engleza va poate duce doar in locuri precum SUA, Marea Britanie si Canada, avem o veste grozava: Exista peste 50 de tari de limba engleza in intreaga lume.

Si asta nu conteaza pentru toata lumea. In multe orase, in special in Europa, engleza este aproape o a doua limba neoficiala, unde expatarii si turistii constituie o parte semnificativa a comunitatii.

Chiar si in locuri precum China, unde cateva milioane din 1,3 miliarde din tara vorbesc limba, aveti o sansa buna sa intalniti vorbitori de engleza in orasele sale.

Te ajuta sa intri in scoli mariĀ 

Ca si aplicatiile de angajare, unul dintre cele mai bune beneficii ale invatarii limbii engleze sunt oportunitatile educationale. Daca doriti acces la unele dintre cele mai bune scoli precum Harvard, Stanford, Oxford, Cambridge sau MIT, atunci cunoasterea limbii engleze va ofera un avantaj incredibil. Se asteapta ca aproximativ 2 miliarde de oameni din intreaga lume sa invete limba engleza in urmatorul deceniu.

Abilitati sporite de rezolvare a problemelor

O persoana beneficiaza, de asemenea, de invatarea limbilor straine, obtinand abilitati sporite de rezolvare a problemelor in toate domeniile urmatoare: abilitati de gandire abstracta, formare de concepte, formulare de ipoteze creative, capacitate consolidata de identificare, intelegere si solutionare a problemelor; capacitatea de a se concentra pe o sarcina prin filtrarea distragerilor si a informatiilor straine si o crestere a capacitatii de multi-tasking.

Deveniti un scriitor mai bun

Unul dintre cele mai bune moduri de a intelege o limba noua este sa scrii. Cu cat scrii mai mult, cu atat mai multa expunere la noua limba pe care o primesti. Acest lucru va ajuta sa intelegeti cartea si, in cele din urma, creativitatea.

Intr-un cadru de clasa, scrierea ajuta la fundamentarea unui limbaj nou. Ganditi-va inapoi la zilele de educatie timpurie. Cat de des scriai alfabetul si propozitiile de baza? La fel se intampla si atunci cand invatam ca adult.

La randul sau, acest efort regulat va va ajuta sa luati acele cuvinte simple si sa va construiti cunostintele. Cuvintele simple se vor transforma in cuvinte mai complexe si in curand veti avea cuvintele descriptive necesare pentru a deveni un scriitor creator.

La fel ca sa devii muzician, nu vei intelege instrumentul tau pana nu il vei incerca ore intregi. Acelasi lucru este valabil si pentru engleza. Incepe sa scrii astazi, si ajungi sa vezi beneficiile in curand.

0 Shares
You May Also Like