Ce este un antreprenor in serie

0 Shares
0
0
0

In mediul de afaceri, un antreprenor de succes in serie este foarte cunoscut si admirat pentru munca sa. Cu ce se ocupa aceasta persoana? Este un om de afaceri care nu face altceva decat sa-si duca la indeplinire visul de a dezvolta mai multe business-uri in mai mult de trei domenii.

Persoanele care au dorit sau doresc in continuare sa-si deschida propria afacere stiu cu cate probleme se confrunta, in special cu cele care tin de birocratie. Chiar si ina ceste conditii, metoda antreprenoriatului in serie incepe sa capete contur din ce in ce mai mult.

Avand in vedere ca tehnologia se dezvolta intr-un ritm accelerat, trebuie sa fiti foarte flexibili in ceea ce faceti pentru a ajunge la scopul dorit. Notiunea de “antreprenor in serie” este cunoscuta in general persoanelor care doresc sa puna bazele unor afaceri care sa le aduca un venit consistent.

Cu toti ne dorim acest lucru, insa putini reusesc si nu se lasa invinsi de sistem. Antreprenorii in serie dezvolta o afacere si o duc pana in punctul in care reusesc sa se autosustina si sa se dezvolte singuri. Pentru antreprenorii cunoscuti, a pune baze solide a mai multor afaceri a devenit o joaca.

Ei se joaca pur si simplu cu banii si afacerile pentru a le face cat mai profitabile. Afacerile sunt mediul propice unde antreprenorii in serie isi masoara cunostintele in domeniu si puterile. Cine vrea sa isi deschida o afacere poate apela cu incredere la acestia, mergand pe mana sigura.

Ei stiu cand vor castiga si stiu si cand sa se opreasca. Isi cunosc limitele si stiu cand sa le depaseasca. Pentru ca un antreprenor in series tie sa dezvolte mai multe afaceri, pentru el insuccesul nu este un termen pe care sa-l cunoasca.

Insa, in situatia in care o firma dintr-un domeniu se va prabusi, antreprenorul deja se gandeste sa inceapa un business nou care sa-i aduca satisfactii pe masura investitiei. Niciodata nu va gandi “nu reusesc” sau “nu am experienta in domeniul respectiv”. Mai degraba, cuvintele care stau la baza reusitei unui antreprenor in serie sunt “sa trecem la treaba!”. Si asa fac orice le sta in putere pentru a deschide business-ul pe care si-l doresc.

Ce calitati trebuie sa aiba un antreprenor

Cand vorbim despre un antreprenor in serie, imediat ne gandim ca ceea ce il caracterizeaza este strategia. Daca nu este un bun strateg, nu are ce cauta in aceasta meserie. Niciodata nu trebuie sa se abata de la planurile sale si trebuie sa cunoasca foarte bine momentul in care este indicat sa investeasca si cand sa se retraga din domeniul respectiv. Chiar daca poate parea dificil, un antreprenor in serie cu asta se ocupa. Isi asuma riscurile si, uneori pierde, alteori castiga.

0 Shares
You May Also Like