Ce este un ecran tactil capacitiv?

0 Shares
0
0
0

Touchscreen-ul telefonului nostru este extrem de important deoarece cu ajutorul acestuia putem profita de toate avantajele pe care le poate oferi un smartphone. Prin urmare, este esential sa avem grija de touchscreen-ul telefonului nostru.

Vom vorbi in continuare despre ce este un touchscreen capacitiv.

Touchscreen-ul capacitiv reprezinta un ecran unic cu vizualizare interactiva ce se gaseste de obicei in tehnologia utilizata la realizarea smartphone-urilor. Folosirea dispozitivelor portabile care utilizeaza aceasta tehnologie ofera posibilitatea utilizatorilor de a atinge doar ecranul unui smartphone pentru a emite o comanda. Ecranul capacitiv este capabil sa urmeze comenzi prin detectarea sarcinii electrice unice pentru corpul uman.

In afara de telefoanele inteligente, tehnologia touchscreen este adesea folosita la masinile automate bancare (ATM), la masinile de plata cu carduri, la tablete si la masinile self-checkout folosite in magazinele alimentare. Un ecran tactil capacitiv permite utilizatorului sa comunice cu anumite computere prin intermediul mainii, fara utilizarea unui mouse sau a unui stilou special.

Acest lucru aduce un plus de confort si stil dispozitivelor de calcul deoarece nevoia de butoane suplimentare sau dispozitive periferice este aproape complet eliminata. Tehnologia utilizata in crearea de touchscreen-uri este, de asemenea, foarte precisa si poate face diferenta intre pielea mainii si o manusa sau un alt instrument.

iPhone-ul celor de la Apple a fost primul dispozitiv portabil popular care a folosit tehnologia touchscreen-ului capacitiv. Pentru ca entuziasmul public pentru acest instrument inovativ a crescut intr-un ritm foarte rapid, si alte dispozitive portabile, precum cele care utilizeaza sistemul de operare Android creat de cei de la Google, au adoptat aceasta tehnologie. Dispozitivele BlackBerry au ales si ele sa foloseasca ecranele tactile capacitive.

Exista trei tipuri diferite de tehnologii de touchscreen folosite in crearea smartphone-urilor si a altor dispozitive de calcul cu touchscreen. In afara tehnologiei touchscreen-ului capacitiv, unele dispozitive prezinta ecrane tactile rezistive sau cu suprafata acustica. In tehnologia rezistiva, o suprafata rezistiva acoperita in metal raspunde presiunii atunci cand o comanda este emisa prin intermediul mainii sau a stiloului.

Tehnologia suprafetei acustice reprezinta un format mult mai complex si mai costisitor care se bazeaza pe undele sonore ce se deplaseaza de-a lungul unui ecran de sticla pentru a produce sunete care directioneaza senzorii pentru a urmari comenzile specifice.

Tehnologia touchscreen-ului capacitiv difera de tehnologia rezistiva sau de cea a suprafetei acustice. Astfel, aceasta tehnologie difera de celelalte prin faptul ca raspunde la comenzi multi-touch. In acest fel, utilizatorii au posibilitatea de a introduce text sau alte comenzi in dispozitiv fara a trebui sa astepte pentru ca fiecare atingere sa fie inregistrata.

Daca atingerea celor trei tehnologii este rapida si precisa, comenzile multi-touch emise pe un ecran capacitiv sunt mult mai atractive pentru majoritatea utilizatorilor de smartphone-uri care vor sa tasteze mai multe litere, numere sau comenzi in timpul apelarii, conversatiei pe chat sau prin timiterea unui mesaj text pe un dispozitiv wireless.

Pentru mai multe detalii legate de ecranele tactile capacitive, touchscreen-urile rezistive, cele care folosesc tehnologia suprafetei acustice, precum si pentru detalii legate de cele mai mici preturi accesati www.magazingsm.ro.

0 Shares
You May Also Like