Ce este un incarcator frontal, si cu ce este diferit de un buldozer?

0 Shares
0
0
0

Un incarcator frontal este, in general, o unitate de antrenare pe patru roti, cu o cupa la capatul frontal al masinii si o contragreutate in partea din spate a masinii, acest lucru permite un echilibru atunci cand cupa este incarcata si cand incarcatorul arunca o cupa de material.

Un astfel de utilaj este, de asemenea, cunoscut sub numele de incarcator cu cupa, incarcator frontal, incarcator util, incarcator pe roti. Un incarcator este o masina de tip tractor, de obicei o masina cu patru roti, cu o unitate de alimentare si un sistem hidraulic.

Un incarcator frontal cu senile arata ca un buldozer, insa cu deosebirea ca o cupa este amplasata in locul in care a fost lama si functioneaza la fel ca un incarcator cu roti.

Toate incarcatoarele au un sistem hidraulic care pun in functiune bratul [2 brate una pe fiecare parte] cu un cilindru hidraulic care se conecteaza la cupa, si o legatura de cilindru care opereaza galeata.

Un incarcator cu roti are un punct de pivot in centrul masinii, acesta este un design articulat al directiei, cilindri hidraulici, unul pe fiecare parte trage masina spre stanga sau spre dreapta, permitand un arc mai strans de cotitura si o raza de cotitura, facand masina sa aiba o manevrabilitate si o directie foarte puternica, foarte usor.

Incarcatorul frontal are avantajul de a putea fi pus in functiune in diferite aplicatii; incepand astfel utilizarea acestuia incepand de la cariera si gropi de pietris, pana la fabrici si uzine gata de amestec,si multe alte utilizari.

Principalul scop al incarcatorului frontal este saparea sau scoaterea materialului, incarcarea cupei frontale cu material si mutarea sau descarcarea in sau pe gramezi de stocuri, transe de reumplere, sau locuri de lucru. De-asemenea, cu ajutorul acestor utilaje sunt incarcate camioanele care au nevoie de incarcare.

Incarcatoarele frontale precum cele pe care le veti descoperi daca veti accesa https://www.retutilaje.ro/utilaje-mare-mecanizare/incarcatoare/incarcatoare-frontale,  sunt realizate in mai multe dimensiuni si sunt compatibile cu orice proiect sau zona de lucru. Facem aici precizarea ca incarcatoarele mai mici ar putea cantari 5 tone sau mai putin, iar incarcatoarele mai mari ar putea cantari pana la 50 de tone sau mai mult, in functie de cerinta lucrarii.

Cabina operatorului unui incarcator nou este montata in general pe o platforma deasupra masinii; acest lucru permite operatorului o viziune clara a zonei de lucru. Confortul operatorului este important pentru productivitatea acestuia; motiv pentru care lucrul trebuie sa se desfasoare fara oboseala operatorului.

Cele mai multe dintre noile cabine de incarcare, sunt echipate printre altele cu scaune cu suspensie de aer – parbrize frontale mari – usi mari de iesire ale cabinei – directie hidraulica usoara – ac si incalzire – radio am / fm – controale hidraulice usor de functionare. Incarcatorul pe roti are atasamente optionale – furci de incarcare – brat de maturare – galeti laterale de scurgere pentru a numi cateva.

Incarcatoarele frontale de tip track au o utilizare importanta in domeniul constructiilor atunci cand lucreaza in conditii si proiecte speciale; functioneaza practic la fel ca un incarcator pe roti, cu multe dintre aceleasi conforturi ale operatorului.

Ei bine, acum ca ati vazut ce este un incarcator frontal, probabil va intrebati de ce ati alege un asemenea utilaj, si de ce nu un buldozer. Multi dintre noi nu cunoastem diferenta dintre buldozere si incarcatoare frontale. Desi sunt foarte comune si pot fi vazute pe aproape fiecare santier, pentru multi oameni sunt doar masini gigantice concepute pentru a finaliza sarcini industriale grele.

De asemenea, pentru multe persoane, aceste doua masini sunt aceleasi,  dar in realitate sunt foarte diferite. Au unele asemanari, dar sunt concepute pentru a efectua lucrari de constructii complet diferite. De fapt, cabina este singurul lucru care face ca aceste masini de constructie sa arate aproape la fel. Aici, vom evidentia cateva dintre diferentele majore dintre aceste doua masini.

Atat buldozerele, cat si incarcatoarele pot fi gasite in diferite dimensiuni si modele. Buldozerul vine de obicei cu o lama metalica atasata in partea din fata; si poate fi gasit mai ales in zone miniere, ferme, zone de cariera. Lama metalica este coborata la sol si este folosita pentru a impinge diferite tipuri de materiale, cum ar fi nisip, murdarie etc.

Lama in forma de U este cunoscuta si ca lama universala, in timp ce lama in forma de S este cunoscuta sub numele de lama dreapta. Unele buldozere au, de asemenea, un dispozitiv de extragere in partea din spate. Acest atasament este folosit pentru a rupe, frana si spulbera materialul de pamant.

Pe de alta parte, daca principala functie a buldozerului este de a impinge materiale, functia principala a unui incarcator frontal este de a incarca si muta diferite tipuri de materiale dintr-un loc in altul. Incarcatorul este folosit si pentru incarcarea materialelor pe alte vehicule, cum ar fi basculante.

O cupa metalica este atasata la capatul frontal al incarcatorului, iar aceasta atasare ajuta incarcatorul sa scoata materiale si sa ridice materialele de pe sol si sa le incarce in alte locuri. Deci, incarcatorul nu impinge materiale precum buldozerul. Pentru unele modele, cupa metalica poate fi inlocuita cu alte tipuri de atasamente, permitand utilizarea incarcatorului in alte scopuri.

O alta diferenta majora este modul in care aceste masini se misca si cum sunt transportate. Majoritatea buldozerelor sunt pe sine si din acest motiv, un vehicul suplimentar, precum un camion cu plat, este necesar pentru a transporta un buldozer pe santier.

Pe de alta parte, incarcatoarele frontale sunt de obicei pe roti si pot fi conduse catre santiere, bineinteles daca reglementarile rutiere permit acest lucru. Buldozerul sta mai jos la sol, deoarece este pe sine, in timp ce rotile mari fac incarcatoarele frontale mult mai inalte.

0 Shares
You May Also Like